Kanaderi i air traktori spremni za ovu protupožarnu sezonu: ZTC formirao interventni tim

Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu (HRZ) predan je i posljednji zrakoplov – Canadair CL-415, koji je bio na održavanju pa su sada spremni svi zrakoplovi planirani za ovogodišnju protupožarnu sezonu, izvijestio je u petak Zrakoplovno tehnički centar (ZTC). Kanader je u ZTC-u primljen u siječnju te je nakon obavljenog redovnog godišnjeg pregleda i završenih provjera na zemlji i u zraku spreman za operativnu uporabu, a HRZ-u je predan jučer.

ZTC je 855. protupožarnoj eskadrili za ovogodišnju protupožarnu sezonu isporučio ukupno pet kanadera i šest air tractora, što je u skladu s planom Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u ovoj godini.

I ove godine u koordinaciji s Ministarstvom obrane, ZTC je formirao interventni tim koji je tijekom protupožarne sezone na raspolaganju Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Mehaničari, inženjeri i ostali radnici potrebni za održavanje zrakoplova, naglašavaju iz ZTC-a, 24 sata na dan spremni su za moguće intervencije na protupožarnim avionima na terenu ili u prostorima Centra.

Napominju i da su se radovi na protupožarnim zrakoplovima obavljali u skladu s ugovorenom dinamikom održavanja, a temeljili su se na novom Ugovoru o održavanju zrakoplovno-tehničkih materijalnih sredstava (ZTMS) i tehničkih materijalnih sredstava (TMS) koji je s Ministarstvom obrane potpisan u veljači, čime je prvi put nakon 12 godina značajnije rasla cijena sata rada na održavanju zrakoplova.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...