Kličko upozorava na mogući nestanak struje i vode u Kijevu

Kijev se suočava s mogućim nestankom struje i prekidima u mreži za opskrbu vodom i grijanjem koji su uzrokovani ruskim udarima, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko za ukrajinsku državnu televiziju.

Stanovnici glavnog grada trebali bi stvoriti zalihe i razmotriti privremeno iseljavanje, rekao je Kličko u subotu navečer.

Opisao je to kao najgori mogući scenarij. “Činimo sve što možemo da osiguramo da stvari ne dođu do ovoga”, rekao je.

“Ali želimo biti otvoreni. Naši neprijatelji čine sve što mogu da ostave ovaj grad bez grijanja, bez struje i bez opskrbe vodom – ukratko, tako da svi umremo”, rekao je kijevski gradonačelnik.

Procijenio je da je u gradu oko tri milijuna ljudi, uključujući 350.000 interno raseljenih osoba.

Kijev pokušava stabilizirati svoju elektroenergetsku mrežu povremenim isključivanjima koja ostavljaju dijelove grada u mraku na nekoliko sati i postavlja 1000 manjih toplana u slučaju da padne mreža za grijanje.

Kličko, poznat kao bivši svjetski boksački prvak, optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi uništiti Ukrajinu kao naciju. “Putinu ne trebamo mi Ukrajinci. Treba mu regija, treba mu Ukrajina bez nas.”

Rusija je 24. veljače pokrenula invaziju na susjednu Ukrajinu i od tada je četiri regije na jugu i istoku proglasila dijelom ruskog teritorija.

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Kličko upozorava na mogući nestanak struje i vode u Kijevu

Vaša iskustva i mišljenje ...