Krajnje desnog političara napali su u trgovini u Njemačkoj

Mario Kumpf, član stranke Alternativa za Njemačku (AfD), napadnut je u trgovini u istočnom gradu Ebersbach-Neugersdorf u srijedu poslijepodne. Napadač je nastavio s kupovinom pošto je udario Kumpfa, prema policijskom priopćenju. Kumpf je nazvao policiju nakon napada. Policijski službenici su uhitili osumnjičenog 53-godišnjeg napadača i protiv njega podnijeli kaznenu prijavu.

Kumpf je zastupnik u parlamentu savezne pokrajine Saska-Anhalt od 2019.

Zbog niza napada na političare i djelatnike predizbornih kampanja, u Njemačkoj je došlo do rasprave o stanju njene demokracije. Kancelar Olaf Scholz je osudio napade kao “nečuvene i kukavičke”.

Franziska Giffey, istaknuta senatorica za gospodarstvo Berlina i bivša gradonačelnica, koja pripada Scholzovoj Socijaldemokratskoj stranci (SPD) lijevog centra, napadnuta je u knjižnici u njemačkom glavnom gradu ranije ovog mjeseca.

Matthias Ecke, SPD-ov zastupnik u Bundestagu, pretučen je i hospitaliziran u Dresdenu početkom svibnja.

Nekoliko dana nakon toga, Yvonne Mosler, političarka Zelenih, bila je vrijeđana, prijetilo joj se i bila je popljuvana dok je postavljala predizborne plakate u Dresdenu.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...