Krijumčari iz Hrvatske, Kazahstana, Srbije i Albanije prevozili 53 migranta

U Karlovačkoj županiji je u protekla dva dana uhićeno četvero krijumčara ljudima, državljani Hrvatske, Kazahstana, Srbije i Albanije, a koji su prevozili ukupno 53 osobe koje su ilegalno ušle u Hrvatsku, priopćila je u subotu karlovačka policija.

Svi su ilegalni migranti najavili podnošenje zahtjeva Republici Hrvatskoj za međunarodnom zaštitom, dok je protiv četvorice krijumčara pokrenut kazneni postupak.

Noćas su na području općine Rakovica pripadnici Postaje granične policije Cetingrad zaustavili putnički kombi zagrebačkih tablica, kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin te je otkriveno da prevozi 35 migranata – 22 u putničkom djelu vozila i još 13 u prtljažnom prostoru.

Pripadnici Ravnateljstva policije su u petak kod Vojnića zaustavili automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Kazahstana, a vozilu je zatečeno pet ilegalnih migranata.   Sinoć je na području Karlovca, policija zaustavila automobil zagrebačkih tablica, kojim je upravljao 48-godišnjak iz Srbije, a prevozio je ilegalno devet stranih državljana.

U večernjim satima 17. kolovoza policajci Ravnateljstva policije su uporabom svjetlosnih signala pokušali zaustaviti osobni automobil zagrebačkih oznaka, no vozač se nije zaustavio već je ubrzao vožnju, te je u oštrom zavoju na usponu sletio s kolnika, prešao preko kanala za oborinske vode i udario u zemljanu uzvisinu.

Kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljao 21-godišnji državljanin Albanije dok su se u vozilu nalazila četiri strana državljana. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 37-godišnji putnik, dok su ostali lakše ozlijeđeni.

Osim kaznenih prijava za krijumčarenje ljudima protiv 37-godišnjeg albanskog vozač, kaznena se prijava odnosi i na izazivanja prometne nesreće, dok će 52-godišnji državljanin Hrvatske biti sankcioniran i za prevoženje ljudi u teretnom prostoru.

U priopćenju se ne navodi kojeg su državljanstva strani migranti i koji su razlozi zbog kojih traže međunarodnu zaštitu Republike Hrvatske.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...