Kristijan O. ukrao je ćevape, napao zaštitara i policajca pa su ga osudili na 2,5 godine zatvora

Kristijan O. (29) je 21. ožujka 2021. s još jednim za sada nepoznatim muškarcem iz rashladnih škrinja u Lidlu u Donjim Sveticama 
uzeo četiri pakiranja vakuumiranih ćevapčića, dva pakiranja ražnjića od carskog mesa i dva pakiranja mariniranih svinjskih rebara, 
ukupne vrijednosti 210 kuna.

Nakon toga prošli su kroz blagajne ne plativši meso  i krenuli prema izlazu.Tamo im je prišao zaštitar, rekao im da je zaštitar i priopćio im razlog zaustavljanja. Kristijan O. odgurnuo ga je, a njegov partner u zločinu  počeo se udaljavati.

Potom je Kristijan O. zaštitara udario u sljepoočnicu te je trčeći pokušao pobjeći. No sve je to vidio zagrebački policajac koji je bio u civilu i izvan službe.

Prišao je Kristijanu O. i predstavio se kao policijski službenik, izdajući im naredbu da stanu na koju su se obojica oglušila. 

Smirio se kad je vidio da policajcu curi krv

Policajac je Kristijana O. uhvatio rukama za odjeću te su uslijed naguravanja obojica pala, pri čemu je policijski službenik cijelo vrijeme vikao da je policajac. No okrivljenik se aktivno opirao  i naposljetku ustao s poda, nakon čega ga je policijski službenik pokušao uhvatiti s leđa rukama, pri čemu ga je Kristijan O. lijevim laktom udario u glavu uslijed čega su obojica ponovno pali. Nastavio se opirati sve dok nije vidio da je policijskom službeniku potekla krv iz nosa. Tada se smirio te ga je policajac savladao. 

Kristijan O. je na Općinskom kazneno sudu u Zagrebu za razbojničku krađu osuđen na godinu dana zatvora, za prisilu prema službenoj osobi dobio je također godinu dana zatvora. Opozvana je i uvjetna osuda koja mu je ranije izrečena pravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu pa je i tu dobio godinu dana zatvora. Kako je jedinstvena kazna uvijek manja od zbroja pojedinačnih osuđen je na 2,5 godine zatvora s tim da će jednu godinu provesti u zatvoru,a ostatak ne ako u sljedećih pet godina ne počini novo kazneno djelo. Također mora platiti 10.000 kuna kazne. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...