Krznar: Za Omoniju će morati bolje od ovoga. Oršić: Od ovog umjetnog terena sve nas boli!

Možemo biti zadovoljni, cilj smo izvršili. Mirno, rutinirano, opet i s crnim rupama, ali razumljivo. Sve u svemu smo zadovoljni, rekao je Damir Krznar nakon pobjede Dinama 2-0 u uzvratu protiv islandskog Valura te prolaska s ukupnih 5-2 u drugo pretkolo Lige prvaka s gdje dinamovce već u utorak čeka ciparska Omonia.

Islanđane je nakon pola sata igre solo prodorom probio Ivanušec, a dovršio Oršić u završnici.

– Oni nisu pokazali želju i htijenje da se otvaraju osim u kontrama. Mi smo bili strpljivi i čekali priliku, nakon 1-0 stvar je bila riješena. Jesu oni stvorili neke šanse u drugom dijelu, ponudili smo ih protivniku svojim greškama i na tome moramo raditi. Ritam je možda bio nešto slabiji nego dosad, ali moramo u obzir uzeti okolnosti, put, vrijeme… Neću tražiti dlaku u jajetu.

Prije Omonije Dinamo će u petak otvoriti prvenstvenu sezonu protiv Slaven Belupa.

– Većina igrača koja je igrala danas neće igrati protiv Slavena, odmorit ćemo ih i dati priliku drugima. Za Ciprane ćemo morati biti puno ozbiljniji i na većoj razini ako mislimo proći, a očekujemo prolazak dalje. Protivnik za svaki respekt koji je igrao u Europskoj ligi prošle sezone – završio je Krznar.

Strijelac prvog gola Luka Ivanušec:

– Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje od drugog, malo smo se opustili pa su nam uzeli loptu, ali na iskustvo smo dovršili posao. Moj gol? Majer me sjajno vidio u međuprostoru, krenuo sam okomito, gurnuo kroz noge protivniku i pogodio u suprotni kut. Dobro otvaranje sezone, jedva sam čekao da krene. Umjetna podloga? Pomogla je da nam lopta bude brža, a nije bilo prehladno. Lagano smo se prilagodili.

Mislav Oršić baš neće pamtiti umjetni teren…

– Sve nas boli poslije ovog. Bilo je teško igrati na tom terenu, a vrijeme nam je čak i odgovaralo nakon vrućina u Hrvatskoj. Bilo je bitno da u prvom dijelu ostanemo mirni, da ne stvorimo nervozu i kad smo zabili gol, sve je funkcioniralo. Ovo je dobar start. Omonia? Još nije tema, fokus je na Slavenu.

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...