Kutinski gradonačelnik Babić smjenjuje direktoricu koja je otkrila uhljebe: ‘To je osveta!’

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) odlučio je maknuti s mjesta direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina direktoricu Adrijanu Cvrtilu koja je USKOK-u i 24sata otkrila niz nezakonitosti  u tvrtki.

Babić je raspisao natječaj za novog direktora, a rok za prijave je dva tjedna.

To znači da će direktorica zviždačica u listopadu izgubiti poziciju.

– Moja smjena je osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika Gradskog Vijeća Kutina. To je razvidno iz činjenice što niti za jednu od preostala tri trgovačka Društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave-direktora. Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko “radno mjesto” koje je opterećeno kriminalom nego za moje radno mjesto za koje nije bilo niti jedne nepravilnosti u radu što se vidi iz Nalaza i mišljenja državne revizije,nije pokrenut niti jedan prekršajni ili drugi postupak protiv tvrtke kojom upravljam u protekle četiri godine. Ako prijaviš kriminal, politika ti oduzme egzistenciju – rekla je Cvrtila za 24sata i dodala da tvrtka uspješno posluje.  

Poslušajte kako se uhljebljuje

Kako rade lokalni šerifi

24sata su zadnjih tjedan dana objavili svjedočanstvo Cvrtile o tome kako je jednom gradskom vijećniku koji je i zaposlenik Eko Moslavine morala dizati plaću, a drugom zaposliti sina u zamjenu za potporu gradonačelniku u prošlom mandatu.

Svjedočila je i o tome kako je ukupno morala zaposliti i nije smjela dati otkaz 10-ak HDZ-ovaca, HSLS-ovaca i osoba bliskih gradonačelniku i predsjedniku gradskog vijeća.

Babić i predsjednik vijeća Davor Kljakić (HSLS) koji je koalicijski partner su prvotno sve negirali. A onda smo objavili niz tajnih snimaka koje dokazuju da je Cvrtila govorila istinu.

Objavili smo i poruke vijećnika, ali i snimku na kojoj se čuje gradonačelnik priznaje nalaganje zapošljavanja sina, ali i da će imati problem ako otkaz dobije lokalna HDZ-ovka jer ju je on “preporučio”.

Sve snimke u USKOK-u

Objavili smo snimke na kojima se čuju nalozi predsjednika gradskog vijeća Kljakića da ti ljudi ne smiju dobiti otkaz, da im direktorica nađe bilo što da rade, od čupanja trave do skupljanja papira.  

Kljakić je nakon objave podnio ostavku na sve funkcije, a HSLS ga je izbacio iz stranke (iako on tvrdi da je sam izašao). 

Direktorica Cvrtila je sve dokumente, snimke i dokaze predala USKOK-u.

Gradonačelnik Babić je na tiskovnoj prošli tjedan rekao da Cvrtilino izvješće o poslovanju nije prošlo gradsko vijeće, te će vjerojatno to navesti kao službeni razlog njene smjene.

Međutim, izvješće nije prošlo, kako se čuje i na snimkama, jer Cvrtila nije htjela više dizati plaće i zapošljavati podobne.

Konkretni povod je što je odbila treći puta dići plaću članici HSLS-a zaposlenoj u tvrtki, ispričala je Cvrtila za 24sata. Eko Moslavina ne posluje s gubitkom. 

Iako je Kljakić tražio da se Cvrtila isključi i iz HSLS-a, statutarna komisija je to odbila, a iz stranke su isključili njega.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...