Kutinski HSS-ovac traži zabranu metal koncerta za Uskrs: ‘Ovo nije slučajno, veličaju vraga!’

U Kutini ovih dana traje intenzivna borba gradskog vijećnika i HSS-ovca Dragutina Vagnera protiv održavanja metal koncerta Heretic Feast, koji bi se trebao održati u noći s Velike Subote na Uskrs, za što on smatra da je namjerno odabran datum kako bi se veličao vrag.

– Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome – napisao je uznemireni Vagner na Facebooku, da bi samo nekoliko dana nakon podijelio i dopis u kojem gradonačelnika Zlatka Babića pita tko je odobrio održavanje ‘sotonističkog koncerta’, nazivajući njegovo održavanje ‘diskriminacijom kršćana’.

Traži ‘samo’ promjenu datuma

Vagner je danas održao i konferenciju, gdje je svoje sumještane upoznao s opasnostima ovog festivala čitajući letak za isti, u kojem se spominje ‘slavlje smrti’. Ipak, kaže da je svjestan da je klub Baraka u kojoj se treba održati koncert namijenjena alternativnoj sceni protiv koje nema ništa, s obzirom da i sam diže ruke za obnovu tog objekta, te da je najveći problem sam datum održavanja koncerta, tražeći promjenu istog.

Organizatori koncerta, iz udruge Oko društva, Vagneru su odgovorili na prozivke, kazavši da nisu u mogućnosti pomaknuti datum koncerta zbog tehničkih razloga.

– Nismo ovime nikoga htjeli provocirati, nemamo razloga. Mislim da su to samo politički pokušaji iskorištavanja civilnih društava koja se uopće ne žele miješati u politiku. Mi se ne želimo baviti politikom, želimo da se nešto događa u našem gradu, od većina sam čuo sam pozitivne reakcije na ovo. Smatramo da zabrane uopće nisu dobre za društvo – rekao je predsjednik udruge Ivor Harmicar te dodao da se datum održavanja koncerta ne može promijeniti jer je 44 članova bendova već dogovorilo da će 8. travnja nastupiti na kutinskom metal festivalu.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak također dijeli mišljenje s Harmicarom, gdje je za Dnevnik.hr izjavio da je HSS protiv bilo kakvih zabrana, ali da neće doći u Kutinu na koncert jer je on s 52 godine prestar za odlazak na koncerte.

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...