Lažna uzbuna u zrakoplovu Emiratesa koji se vratio u Atenu

Zrakoplov aviokompanije Emirates s 228 putnika i 18 članova posade koji je u četvrtak navečer poletio iz zračne luke u Ateni za New York morao se vratiti u Atenu “radi kontrole”, ali uzbuna je bila lažna, doznaje se od policijskog izvora.

“Nakon informacija inozemnih vlasti da je u zrakoplovu sumnjiva osoba, grčka policija je naredila da se letjelica vrati u međunarodnu zračnu luku Eleftherios Venizelos u Ateni radi kontrole”, rekla je za AFP glasnogovornica grčke policije.

Zrakoplov Emiratesa EK-210 se u pratnji dvaju borbenih zrakoplova F-16 okrenuo natrag oko 45 minuta nakon polijetanja iz atenske zračne luke, navodi isti izvor.

Sletio je u četvrtak oko 22.00 sata po mjesnom vremenu (20.00 sati po srednjoeuropskom) u atensku međunarodnu zračnu luku.

Izvor u policiji je rekao da su američke vlasti upozorile grčku policiju da je u zrakoplovu “sumnjiva osoba”.

Nakon policijske provjere svih putnika i zrakoplova, “osoba na koju su se odnosile informacije nije identificirana, kao ni nikakvi drugi sumnjivi elementi”, navodi se u priopćenju grčke policije.

Zrakoplov u petak treba poletjeti u New York, doznaje se od izvora u zračnoj luci.

Netom prije povratka ovog zrakoplova, druga letjelica kompanije Emiratesa na letu u Dubaj, prošla je kontrolu u četvrtak navečer prije polijetanja iz zračne luke u Ateni. Vlasti nisu pronašle nikoga sumnjivog i zrakoplov je na kraju poletio iz Atene s pet sati kašnjenja, rekao je izvor u grčkoj zračnoj luci.

 

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Lažna uzbuna u zrakoplovu Emiratesa koji se vratio u Atenu

Vaša iskustva i mišljenje ...