London i Pariz bez dogovora

Između Londona i Pariza i dalje postoje velike razlike kad je riječ o ribolovu, ocijenio je u četvrtak francuski državni tajnik za europske poslove Clément Beaune nakon sastanka u Parizu s britanskim kolegom zaduženim za brexit Davidom Frostom.

“Ovaj razgovor omogućio je nastavak dijaloga”, ali “još ima puno posla i razlike u stajalištima su velike”, rekao je Beaune.

“Mi tražimo provedbu dogovora, to nisu novi zahtjevi kad je riječ o dogovorenom”, rekao je na konferenciji za novinare putem telefona.

“Otvorene su i moguće sve opcije”, rekao je, odgovarajući na pitanje o francuskim prijetnjama sankcijama, koje su trebale biti uvedene u ponedjeljak u ponoć, ali je vlada od toga odustala.

Beaune je ocijenio da je Frostov dolazak u Pariz “pozitivan znak”.

“Dok god dijalog bude moguć… dat ćemo mu priliku, bez naivnosti, s europskim jedinstvom, uvijek u koordinaciji s našim partnerima, ali zahtijevajući rezultat koji ćemo procijeniti u narednim danima”, dodao je.

U pitanju su dozvole za ribolov nakon brexita.

“Imamo problem s britanskom metodologijom izdavanja dozvola, zbog određenog broja kriterija koji su dodatni zahtjevi u odnosu na sklopljeni sporazum i koji su za nas velika poteškoća”, objasnio je.

“Dvije strane iznijele su svoja stajališta i ono što ih zabrinjava”, rekao je glasnogovornik britanske vlade, dodajući da će se Frost u petak u Bruxellesu sastati s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem, te da će se pregovori s Francuskom nastaviti početkom idućeg tjedna.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...