Lukašenko prijeti: Cijela Europa će sutra gorjeti! Europski vođe su luđaci, ne znaju reći ne SAD-u

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da Europljani ne žele rat, no njihovi čelnici nisu u stanju ‘ugasiti požar u vlastitom domu’.

– Njemačka, čitava Europa – sada nema nikakvog lidera. Ali čak i da ih imaju… nisu u stanju ugasiti ni požar u vlastitoj kući – citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

– Europljani ne žele ovaj rat. Oni dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. I ovdje, u Bjelorusiji, pokušavaju zapaliti požar. Već će sutra gorjeti cijela Europa – kaže Lukašenko.

Dodaje da je na Europljanima da zaustave konfrontaciju koja je i dovela do rata u Ukrajini. Europske čelike nazvao je ‘luđacima’ koji nisu sposobni reći ‘ne’ Washingtonu.

– Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da u Europu iskrcaju novi nuklearni arsenal pravi vođe? Oni su luđaci! – prenosi ruska agencija TASS.

Skrenuo je pozornost na ulogu SAD-a u sadašnjoj situaciji.

– Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. A gdje? Borit će se ovdje, na europskom tlu. U tom ćemo se metežu naći i mi – kaže Lukašenko.

Događaje u Ukrajini nazvao katastrofom, dodajući da ‘nema zemlje u postsovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina’.

Najčitaniji članci

Source link

3 misli o “Lukašenko prijeti: Cijela Europa će sutra gorjeti! Europski vođe su luđaci, ne znaju reći ne SAD-u

Vaša iskustva i mišljenje ...