Masna kosa – uz ovaj trik kosa se neće tako brzo mastiti


Ako ste oprali kosu, a ona nakon nekoliko sati izgleda masno, možda imate problema s nakupljanjem proizvoda u korijenima vlasi koje morate očistiti. Postoji nekoliko različitih načina za detoksikaciju vlasišta, a jedan od njih je korištenje nježnog pilinga za vlasište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako pravilno nanijeti piling za vlasište? 

Kao prvo, trebali biste upotrijebiti piling prije šamponiranja i njege kose. Svakako ga možete koristiti pod tušem s mokrom kosom, ako želite, ali triholog i stilist slavnih Shab Caspara preporučuje alternativu za one s debljim pramenovima.

– Kada imate stvarno gustu, gustu kosu, proizvodu nije lako prodrijeti u vlasište – kaže ona.

Čak i nanošenje pilinga na vlasište duboko u korijen može biti teško, pogotovo kada su vaši teški mokri pramenovi opterećeni vodom.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

– Stvarno sjajan način da budete sigurni da ćete postići učinkovit rezultat je da ga koristite prije nego što se tuširate, na suhu kosu – objašnjava.

Jednostavno nanesite piling i nježno ga umasirajte vršcima prstiju. Nakon toga, uskočite pod tuš, isperite ga i nastavite s uobičajenom rutinom njege kose.

Obavezno potrošite nekoliko dodatnih minuta na ispiranje kose na kraju, kako biste osigurali da je svaka mala granula uklonjena.

Zašto koristiti piling za vlasište?

Iako je uklanjanje nakupina najveća prednost korištenja pilinga za vlasište, to nije jedina dobrobit. Korištenje pilinga može stimulirati vlasište i povećati protok krvi, što je bitno za zdrav rast kose. Osim toga, uklanjanje naslaga znači da serumi za rast mogu prodrijeti još dublje, dugoročno djelujući bolje.

Redovita rutina pilinga vlasišta može pomoći u sprječavanju upale i nelagode na vlasištu, poput svrbeža, iritacija, boli i sličnih stanja.

storyeditor/2022-08-16/dreamstime_l_85706173.jpg

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Ako vam kosa ne ostaje čista, razmislite o korištenju pilinga za vlasište kako biste uklonili nakupine. Za one s debljim vlasima, upotrijebite piling na suhoj kosi prije nego što uskočite pod tuš, kako biste osigurali da proizvod dopre do korijena. Ako imate vrlo osjetljivo vlasište, radije preskačete piling, umjesto toga možete se odlučiti za detoks serum ili kemijski piling, donosi MBG.

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...