Mihanovića ljuti Stanković: ‘Pozivam ga da se u idućoj emisiji ispriča našem Splitu’

Predsjednik splitskog HDZ-a, gradski vijećnik Vice Mihanović, putem Facebooka je reagirao na ‘vrijeđanje Splita’  u emisiji Nedjeljom u 2, u kojoj je gostovao srpski novinar Zoran Kesić.

Prenosimo objavu Vice Mihanovića u cijelosti

U jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziju prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima. Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana. Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje. S obzirom da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim na taj način vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi demantij uz ispriku našem gradu –  napisao je Mihanović u Facebook statusu.

Kesić, autor popularne emisije ‘24 minuta’ je u NU2 rekao kako dolazi na ljetovanje u Hrvatsku s automobilom s beogradskim oznakama te da nikad nisu imali problema.

– Imali smo samo jednom problem kada su nam izbušili gume, ali ne iz nacionalističkih razloga nego jer smo stali na livadu jer je jedan vlasnik restorana prisvojio tu livadu kao svoju i na crno naplaćivao parking. Kad smo došli kod vulkanizera pitao nas jesmo li parkirali kod tog restorana te nam pokazao automobile talijanskih, francuskih, BiH registracijskih oznaka kojima su tamo izbušene gume jer nisu platili parking – rekao je Kesić.

Nakon toga je Stanković napomenuo da će mu neki reći da je lako u Rovinju, ali što je sa Splitom, neka tamo ide s beogradskim registracijama. Također je rekao kako je bio gost u Beogradu i da je upozorio ljude da ne idu u Split autom beogradskih oznaka, moglo bi se dogoditi nešto neugodno.

– Nekada nas put odvede u Split jer ljetujemo na jednom otoku, a nakon toga odemo u Rovinj. U Splitu bih volio upoznati Dinu Rađu i Tonija Kukoča, oni su moji košarkaški idoli iz Hrvatske, uz, na žalost pokojnog Dražena Petrovića koji je bio bog košarke na ovim prostorima. Ako imaš takav emotivan odnos prema jednom gradu, onda ne razmišljam o tablicama, ali znam za tu priču i nećemo ići – pričao je Kesić.

– Ne želim reći da su svi šovinisti u Splitu ali je činjenica da se bušenje guma češće događa u Dalmaciji nego u Istri – zaključio je StankovićSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...