Ministarstvo Gordana Grlića Radmana želi kupiti 570 fiksnih telefona za 900.000 kuna…

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova krenulo je, izgleda, u reformu internog telekomunikacijskog sustava i za to su spremni platiti više od 900.000 kuna iz svog proračuna, piše portal Telegram.hr. 

Raspisali su natječaj za 571 fiksni “telefonski aparat”, pa bi ministar Gordan Grlić-Radman idućih mjeseci, nakon postupka, službeno trebao parafirati kupovinu.

Cijena “telefonskih aparata”, 740.000 kuna bez PDV-a, na prvi pogled začuđuje. Troškovnik i dokumentacija otkrivaju kako je riječ o “SIP telefonskim aparatima” i to minimalnih karakteristika: sa zaslonom u boji, HD glasom, vizualnim indikacijama poruke na čekanju, programabilnim LED tipkama te, među ostalim, redial listom za bar 100 poziva.

To, navode, nije prvi takav posao MVEP-a. U jesen prošle godine kupili su 211 sličan ‘telefonski aparat’. Platili su ih 300.000 kuna, a pritom su – kao i u ovom natječaju – naveli točan model određenog proizvođača koji bi im odgovarao.

Konkretno, sada traže 487 “telefonskih aparata tip MiVoice 6867 IP phone ili jednakovrijedno” i još 84 naprednijih “telefonskih aparata tip Mitel MiVoice 6869 IP phone ili jednakovrijedno”. 

Riječ je o telefonima kanadske korporacije Mitel, specijaliziranoj za poslovne telekomunikacije, a ministarstvo naglašava kako želi kompatibilnost s postojećom infrastrukturom jer “ne može preuzeti rizik nefunkcionalnosti sustava.

Prema podacima Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, piše Telegram, na ovako napisanu natječajnu dokumentaciju pristigla je žalba. U idućim tjednima znat će se hoće li stručna služba morati korigirati natječaj ili se petstotinjak stolova može početi čistiti za nove i napredne “telefonske aparate”. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...