Ministrica Vučković u Sisku je danas uručila nove ugovore vrijedne 2,4 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u Sisku poljoprivrednicima s područja Sisačko-moslavačke županije uručila devet novih ugovora iz Programa ruralnog razvoja, u vrijednosti 2,4 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima za potpore mladim poljoprivrednicima, razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, ulaganje u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Također i za ulaganja u podizanje novih i restrukturiranje višegodišnjih nasada i obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Ministrica Vučković istaknula je da se sedam od devet dodijeljenih ugovora odnosi na žene koje su nositeljice ili vlasnice gospodarstava.

-Lijepo je primijetiti povećan angažman žena u ruralnom prostoru, ne samo u odnosu na njihove tradicionalne uloge koje se poštuju i koje treba iznimno vrednovati, nego žene sve više preuzimaju ulogu menadžerica i nositeljica poljoprivrednih gospodarstava. – izjavila je Vučković.

Sastala se i sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom u vezi novih ulaganja u poljoprivredu na području županije.

Celjak je pritom istaknuo važnost suradnje s Ministarstvom, posebno u uređenju prometnica koje vode do velikih OPG-ova, za što se obratio ministrici za pomoć.

Ministrica je podsjetila kako je nakon potresa koji je pogodio županiju, Ministarstvo poljoprivrede kroz tri natječaja ugovorilo ukupno 158 ugovora, s potporom nešto većom od 45 milijuna kuna.

U sklopu posjete Sisačko-moslavačkoj županiji, ministrica Vučković je u pratnji domaćina obišla OPG Rodoljuba Džakule u Sjeverovcu i OPG Ivice Šipraka u Staroj Drenčini.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...