Monstrum Josef Fritzl mogao bi ranije na slobodu ako tako procijeni psihijatrijski vještak

Psihijatrijski vještak trebao bi uskoro donijeti odluku o tome hoće li se Josefa Fritzla nakon 15 godina pustiti iz zatvora, prenosi Daily Mail.

Fritzl je 24 godine držao svoju kćer zarobljenu u podrumu, a tijekom tog vremena ju je silovao na tisuće puta i u zatočeništvu je rodila sedmero djece. Elisabeth je uspjela pobjeći na slobodu u travnju 2008. kada se najstarija kćer Kerstin razbolila i morali su je odvesti u bolnicu.

Josef Fritzl trenutno služi doživotnu kaznu, a postoji mogućnost da ga ranije otpuste i to 2024., ako psihijatrijski vještaj procijeni da više ne predstavlja opasnost za društvo. Ako dođe do odluke da ga se ranije pusti provest će manje vremena u zatočeništvu nego kćer koju je držao u podrumu.

Fritzl je ranije ove godine prebačen iz posebnog zatvora za psihijatrijske slučajeve u običan zatvor, a to znači da bi stekao uvjete za ranije otpuštanje. Ured javnog tužitelja žestoko se protivi ovoj odluci.

Fritzl navodno nije dobrog zdravstvenog stanja i pati od demencije, a u zatvoru nije pretjerano popularan među ostalim zatvorenicima.

U slučaju da vještak procijeni kako Fritzl više nije prijetnja, 2024. mogao bi na slobodu.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...