MUP: Kolone na Lučkom i Demerju nemaju veze s utakmicom na Maksimiru

Kod naplatnih kućica Demerje u subotu je nastao kolaps u prometu te su vozači u gužvama čekali i do dva sata. Osim kod Demerja kolaps je nastao i na Lučkom.

Nakon kolapsa zbog gužvi kod naplatnih kućica Demerje u subotu je, kako navode građani, došlo zbog pojačanog nadzora policije uoči nogometne utakmice 5. kola SuperSport HNL-a između GNK Dinamo i HNK Hajduk koju je policija proglasila visoko rizičnom.

Građani su naveli kako je policija provjeravala sva vozila s registarskim oznaka koje dolaze iz Dalmacije, no iz MUP-a su opovrgnuli te navode.

– Kolone na NP Lučko i Demerje nisu posljedica mjera osiguranja utakmice. S obzirom na datum i broj turista koji boravi u Hrvatskoj, kolone na AC A1 su se stvarale tijekom cijelog dana. Policija je na vjerojatnost gužvi i kolona upozorila jučer – poručili su iz MUP-a na Twitteru.

Ranije su iz PU zagrebačke na službenim stranicama napisali da je ova utakmica proglašena utakmicom visokog rizika i sukladno tome policija će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere osiguranja.

– U svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira tijekom putovanja na utakmicu i povratka, kao i neometanog odigravanja nogometne utakmice, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnost – napisali su iz PU zagrebačke.

HAK je ranije također izdao upozorenja o zastojima u prometu.

– Kolone u pokretu i zastoji između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba, pojačan priljev vozila na naplatama Donja Zdenčina i Jastrebarsko; pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko 8 km, a pred naplatom Lučko oko 2 km – izvijestio je HAK.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...