Nacional piše da je i Škoro imao svoju Pricu! Stranačkim novcem kupovao poklone mladoj suradnici


Prije dva tjedna Miroslav Škoro podnio je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta i na sve ostale stranačke funkcije. Njegov odlazak izazvao je kaos u stranci koju je osnovao, koja je proključala od međusobnih svađa i optužbi u medijima, prijetnji “zavrtanjem vratom” i napuštanja sjednice Predsjedništva. Škoro je naglasio kako je ostavku podnio zbog osobnih razloga.

Međutim, tjednik Nacional danas piše kako je Škoro morao odstupiti iz stranke zbog odnosa s bliskom suradnicom 25-godišnjom Nikolinom Brajković. Navodno su službenim karticama Domovinskog pokreta posljednjih nekoliko mjeseci pristup imali samo Škoro i Brajković, te je naknadno otkriveno da su ih koristili bez kontrole.


Kako piše Nacional, karticama stranke kupljeni su brojni pokloni za Brajković, među njima i luksuzna narukvica renomiranog svjetskog proizvođača. Prema saznanjima tog tjednika, Škoro je morao otići nakon što ga je s činjenicama o troškovima suočio Mario Radić, koji će nakon njegovog odlaska voditi Domovinski pokret do unutarstranačkih izbora.

Neimenovani izvor iz vrha DP-a Nacionalu je objasnio kako je Brajković postala osoba kojoj su članovi stranke trebali polagati račune, te da bez njezinog odobrenja praktički nitko nije mogao na službeni put.

“Paradoks je u tome da se znatan dio proračunskih naknada koje se stranci isplaćuju na ime stečenih saborskih ili vijećničkih mandata na lokalnim izborima tiče upravo naknada za političko djelovanje, koje je u najužoj vezi s putovanjima po terenu. Pa se počelo ispostavljati da oni koji su svojim izbornim rezultatima taj novac stranci i osigurali sada za svoj politički rad na terenu trebaju dobiti odobrenje od Škorine bliske suradnice. To nije bila normalna situacija”, rekao je Nacionalov izvor iz Domovinskog pokreta.

Brajković je navodno u veljači ove godine izabrana za članicu Nacionalne zaklade Domovinskog pokreta, te je u stranci bila i formalno zaposlena. Škoro ju je sa sobom povukao i u Sabor kao svoju osobnu asistenticu, gdje radi pro bono, a plaća je Domovinski pokret, piše Nacional.

Osim zbog problema sa stranačkim karticama, Škoro je navodno morao otići i zbog toga što je Domovinskom pokretu prodao vino koje proizvodi njegova vinarija, a nije ga u cijelosti isporučio. Dva izvora iz DP-a Nacionalu su potvrdila da je Škoro uzeo novac za velike količine vina, nakon čega je isporučio samo manji dio narudžbe.

Navodno je sve počelo tijekom travnja, kada je Škoro prodao 5200 boca vina stranci, i to po maloprodajnoj cijeni od 10 eura, a isporučio je samo 1200 boca. Time je Škoro stranku oštetio za 40.000 eura, piše tjednik.

Transakciju povezanu s vinima i skupocjene poklone o kojima piše Nacional nitko nije primijetio upravo zato što su službenu karticu i uvid u račune imali samo Škoro i Brajković. “Njih dvoje je sve držalo za sebe. Dakle, Škoro je zbog privatnih odnosa doveo financijsko funkcioniranje stranke na rub kriminala”, citira Nacional izvor iz stranke

Sve je otkrila interna revizija stranke. Nakon što se doznalo za problematične aktivnosti, Škoro je bio prisiljen podnijeti ostavku, piše Nacional. Navode kako njihov izvor tvrdi da je za stranku sad cijela priča završena, te zaključuju kako je nevjerojatno da je Škoro riskirao cijelu političku karijeru zbog vina.

3-8-2021 FOTO-yt

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...