Najmanje 950 zaraženih na festivalu u Nizozemskoj, a svi su bili CIJEPLJENI, NEGATIVNI ILI PREBOLJELI


Festival elektronske glazbe Verknipt u nizozemskom Utrechtu, prema pisanju austrijskog Spiegela, postao žarište premda su na njega mogli ući samo oni s covid-potvrdom.

Uvjet za ulaz na festival koji je održan prvog vikenda u srpnju bilo je, dakle, cijepljenje, negativni test ili preboljenje koronavirusa. Ipak, gotovo tisuću gostiju tamo bilo je zaraženo koronavirusom, a taj broj ima tendenciju rasta, piše Spiegel.


Događaj je dnevno privukao 10.000 ljudi pa se još uvijek radi o relativno malom postotku od ukupnog broja posjetitelja.

Kako to?

Prema podacima lokalne zdravstvene službe GGD, prvog dana festivala, 3. srpnja, zaraženo je 448 posjetitelja. Drugi dan navodno je registrirano 516 slučajeva korone. Glasnogovornica GGD-a Lydia van der Meer očekuje da bi se broj zaraza mogao nastaviti povećavati narednih dana.

“Ali nadamo se da smo sada na vrhuncu”, rekla je medijima.

Prema GGD-u, organizatori festivala pridržavali su se važećih mjera, što dodatno zabrinjava jer pokazuje da one baš i ne zaustavljaju širenje virusa, piše Spiegel.

Nizozemski premijer se ispričao zbog popuštanja mjera, zatvaraju se klubovi, festivali se neće održavati
Podsjetimo, nizozemski se premijer prije dva dana ispričao zbog popuštanja mjera za koje je ustvrdio da je bilo pogrešno i preuranjeno.

Ajmo, novo cijepljenje…

Delta varijanta koronavirusa brzo se širi u Nizozemskoj s reprodukcijskim brojem od 2.17, najvišim od početka pandemije u ožujku 2020., prema izvješću Nacionalnog instituta za javno zdravstvo i okoliš (RIVM) objavljenom u utorak.

14-7-2021 FOTO-yt

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...