Najpoznatiji profesor geografije dobio nagradu zbog koje je jako ponosan: U tome je smisao

Najpoznatiji hrvatski profesor geografije, Dejan Nemčić i Marijana Curić, učiteljica razredne nastave iz Metkovića, ovaj su vikend u u New Delhiju primili nagradu Global Teacher Award za 2021. Nemčiću je dodijeljena i nova nagrada Teacher Changing Lives, a on je poručio iz Indije: ‘To je smisao našeg posla’.

Podsjetimo, njih dvoje nagradu su dobili lani, no zbog epidemioloških mjera nisu uspjeli otići u Indiju na samu svečanost. To im se ostvarilo ove jeseni. 

Foto: global teacher award

– Kad sam danas prozvan da dođem na pozornicu, i da mi se uruči nagrada, u par sekundi mi je kroz glavu prošlo zadnjih deset godina života. Sjetio sam se svih satova geografije u afričkim školama, sjetio sam se svih cijelih dana provedenih u školi, svih neprospavanih noći. Ako nekada misliš da to sve nema smisla, neka tvoja osobna žrtva, sjeti se, uvijek netko postoji na ovom svijetu, tko će ti dati potvrdu da sve vrijedi, da imaš srce i ljubav prema tome što radiš – napisao je poslije dodjele na svojoj Facebook stranici Nemčić.

On je, inače, svojim učenicima održao i online sat s ulica New Delhija, dok su oni bili na redovnom satu geografije u svojoj novozagrebačkoj školi. Profesor geografije upravo je zbog svojih neuobičajenih nastavnih metoda prepoznat i izvan granica Hrvatske, kao i brojnim humanitarnim akcijama za djecu u Africi.

Foto: Dejan Nemčić

Marijana Curić nagrađena je za suradnju s kolegama iz raznih krajeva svijeta na eTwinning projektima, te susretima s učiteljima na nacionalnim i međunarodnim konferencijama.

– I svoje učenike sam naučila suvremenim web alatima primjerenim njihovom uzrastu, gdje su uz svoje uratke imali priliku vrednovati i radove ostalih učenika, uspoređivati svoj i rad drugih učenika. Ovo je vrijeme donijelo generalno drugačije načine poučavanja i rada za sve učitelje – kazala nam je lani Curić.

 

Najčitaniji članci

Source link

13 misli o “Najpoznatiji profesor geografije dobio nagradu zbog koje je jako ponosan: U tome je smisao

Vaša iskustva i mišljenje ...