Nakon ukidanja svih mjera Britancima su predviđali drastičan rast novozaraženih, a njima krivulja PADA!


Iako su Velikoj Britaniji predviđali drastičan rast novozaraženih covidom 19, tjedan dana nakon ukidanja svih mjera krivulja novozaraženih im – pada.

Ista se stvar događa i u mediteranskim turističkim zemljama. S obzirom da se nalazimo u jeku turističke sezone, niti Cipar, Španjolska, Portugal i Malta nisu išli u radikalnije zatvaranje, ali i u tim zemljama jasna je promjena trenda. Treba pričekati još nekoliko dana kako bi se sa sigurnošću moglo reći je li pad delta slučajeva siguran. Potrebno je vidjeti i kakva će biti brzina pada, piše Gojko Drljača u Jutarnjem listu.

Pobornici oštrih mjera izlazili su pak više puta s kataklizmičnim scenarijima koji se u pravilu nisu realizirali.


Tako je i kod četvrtog vala pandemije u Britaniji Neil Ferguson s Imperial College London, koji je pretjeranim procjenama u prvom valu gurnuo ne samo Britaniju nego i veći dio EU u lockdown, za četvrti val predvidio sigurnih 100.000 zaraženih u jednom danu, a sada vidimo trend pada na otprilike pola tog broja.

Podsjetimo, od prije tjedan dana  u engleskoj dvorane i stadioni su otvoreni u punom kapacitetu, diskoteke ponovno radie, opet se može biti za šankom u pubovima i više nema ograničenja broja ljudi koji se mogu okupljati. Nošenje maske više nije obavezno, ali je preporučljivo u javnom prijevozu i u dućanima, a više se ne poziva ni na rad od kuće.

26-7-2021 FOTO-yt

JEDINI NAČIN DA PANDEMIJA PRESTANE! Engleska ukinula sve mjere, nošenje maski više nije obavezno

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...