Nastavljeno suđenje srpskoj ‘Barbie doktorici’:’ Lagala je da ima fakultet, unakazila je ljude’

Na Prvom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Olgici Markanović, koju su srbijanski mediji prozvali “Barbie liječnica”.

Terete je da je neovlašteno pružala estetske medicinske usluge, pri čemu je pacijentima izazvala teške tjelesne ozljede. Uhitili su je početkom lipnja 2021. godine na granici Hrvatske i Srbije i prvotno smjestili u istražni zatvor “kako ne bi ometala postupak utjecanjem na oštećene i svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.”

POGLEDAJTE VIDEO:

Markanović terete da je od svibnja 2020. do ožujka 2021. godine u neregistriranom medicinsko-estetskom centru Tayas u Beogradu neovlaštenom i nepravilnom uporabom sredstva “plasma pen” prouzročila trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opeklina drugog B i trećeg stupnja. Istodobno je nedopušteno primjenjivala lokalnu anesteziju, za čiju primjenu nije educirana. Optužena je i njezina pomoćnica Jasmina Tasić.

Beograd: Suđenje liječnici koja je u ilegalnom salonu ljepote unakazila 11 ljudi

Foto: M.M.

Na prošlom ročištu je svjedokinja Kristina Milanović ispričala kako joj je Markanović radila tretman na nosu. Istaknula je kako joj je ‘Barbie doktorica’ rekla da je završila Medicinski fakultet te da će joj laserom raditi ‘remodeling nosa’, piše Blic.

Optužnim prijedlogom optužene se terete da su počinile teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi na štetu 18 pacijenata. 

Beograd: Suđenje liječnici koja je u ilegalnom salonu ljepote unakazila 11 ljudi

Foto: M.M.

Tužiteljstvo za Markanović traži pet godina, za pomoćnicu Tasić 18 mjeseci zatvora.

Markanović se brani kako se nije bavila nadriljekarstvom, a na početku obrane kazala je i kako se nije predstavljala kao zdravstvena radnica, te da je nosila rozi, a ne bijeli mantil. Zbog čega valjda, njezinom logikom, nije medicinski djelatnik?!

Tvrdi i da ne zna tko je koristio sporne uređaje.

Beograd: Suđenje liječnici koja je u ilegalnom salonu ljepote unakazila 11 ljudi

Foto: M.M.

U njezinu salonu u Beogradu na “plasma pen” tretmanu nosa bio je i 28-godišnji Slavko. Kako je ispričao medijima, nakon tretmana nos mu je bio doslovno spržen, osjećao se miris paljevine, a krv se slijevala s novonastale rane. Navedenu “uslugu” platio je 750 eura, a račun nije dobio. Oblik nosa poslije mu se vratio u prvobitno stanje uz vidljive ožiljke i česte zdravstvene komplikacije.

Beograd: Suđenje vlasnici salona ljepote Olgici Markanović zbog sumnje da je u svojim salonima unakazila 11 osoba

Foto: Antonio Ahel

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...