Navaljni se oglasio nakon svog nestanka: ‘Moje svemirsko putovanje se sada nastavlja’

Aleksej Navaljni, veliki politički neprijatelj Vladimira Putina, otkrio je na Telegramu da je  premješten u zatvor IK-6 s maksimalnom sigurnošću u selu Melekhovo u Vladimirskoj regiji, oko 250 kilometara istočno od Moskve.

Ova ustanova je među ruskim kaznionicama po svojim posebno strogim zatvoreničkim rutinama, koje uključuju i stajanje satima u pripravnosti. IK-6 se nalazi oko 150 kilometara istočno od njega, piše AP.

– Moje svemirsko putovanje se nastavlja. Selim se s mjesta na mjesto – napisao je Navaljni u srijedu. Dodao je kako je smješten u strogi režim, ali i karantenu.

– To je monstruozno mjesto, najgore od svih u Rusiji. Čuvari su 2018. godine tamo ubili zatvorenika Gora Ovakimina, ali obitelji nisu ništa rekli. Kad su napokon obavijestili bližnje, oni su na njegovom tijelu vidjeli brojne znakove mučenja. Preminuo je dok su ga čuvari mučili, ali vlasti su kao razlog smrti upisali upalu pluća?! Imao je polomljene prste, ozljede na genitalijama, bio je prepun mudrica i tragova elektro-šokera – poručila je Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš početkom travnja kad su se pojavile špekulacije o premještaju Putinova kritičara.

Protiv Alekseja Navaljnija je nedavno pokrenut i novi kazneni postupak pred sudom, a ako ga proglase krivim, prijeti mu još 15 godina zatvora.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...