Nevjerojatan video: Ukrajinski seljak maznuo ruski oklopnjak

Rat u Ukrajini piše i nevjerojatne ljudske priče. Pisali smo o Ukrajincu koji je stao pred ruski konvoj, čovjeku koji je kleknuo pred ruski tenk moleći ga da se zaustavi, o Ukrajincu koji je ponudio Rusima, čiji su tenkovi ostali bez goriva, prijevoz natrag do Rusije… Društvene mreže sad je preplavio video o ukrajinskom traktoru koji je navodno ukrao – ruski tenk.

“Ako je istinito, ovo je vjerojatno prvi tenk ikad kojega je ukrao ukrajinski farmer. Ukrajinci su stvarno tvrd orah”, napisao je na Twitteru diplomat Oleksandr Šerba, bivši veleposlanik Ukrajine u Austriji, koji je podijelio video.

Na videu se vidi tenk kojega u ruralnom području šlepa traktor, a čovjek trči za njim i pokušava ga zaustaviti. Tenk ima ispisano slovo Z, što znači da pripada ruskoj vojsci. Autentičnost videa nisu neovisno potvrdili.

“Nisam stručnjak, ali invazija ne prolazi posebno dobro”, piše britanski parlamentarac Johnny Mercer.

Rusi bježe u Ameriku i traže politički azil

Čini se kako se svi Rusi ne slažu s politikom Vladimira Putina koji je u nedjelju naredio da nuklearno oružje stave u visoki stupanj pripravnosti. Tisuće njih pokušava pobjeći u Sjedinjene Države jer ih prisiljavaju na rat i traže politički azil, piše britanski Mirror.

Čak su i neki ruski parlamentarci povukli podršku Putinu zbog invazije na Ukrajinu u kojoj je stradalo više stotina nedužnih civila (najmanje 352), uključujući 14 djece.

Rusi u vojsku zovu rezerviste od 18 do 60 godina, kao i Ukrajinci, a odvjetnici koji se bave imigracijom očekuju da će brojke Rusa koji pokušavaju pobjeći iz domovine nastaviti rasti u sljedećim mjesecima zbog krvavog sukoba.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi zbog invazije na Ukrajinu



Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...