‘Nije nikakva kampanja, ali ako mogu podržati kvalitetne stvari koje radi država, drago mi je’

Bivši SDP-ov ministar i saborski zastupnik Gordan Maras jučer se na društvenim mrežama pohvalio kako ide u nove poslovne izazove te zahvalio državi koja mu je dala “vjetar u leđa” temeljem poslovnog plana i potpore da postane poduzetnik te pokrene svoj posao. Državi koja joj je dala vjetar u leđa zahvalila se u svom statusu i bivša novinarka Ivana Paradžiković pa se u javnosti odmah počelo nagađati je li riječ o slučajnosti ili se radi li se o kampanji. Maras ističe da je riječ o slučajnosti. 

– Nije nikakva reklamna kampanja, ali ako ovako javno mogu podržati kvalitetne stvari koje radi država stimulirajući ljude da se odluče na poduzetništvo, drago mi je – poručio je Maras.

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje poručili su kako se potpora za samozapošljavanje svim korisnicima dodjeljuje pod jednakim uvjetima i u iznosu određenom prema budućoj djelatnosti poslovnog subjekta. 

– Sukladno Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja za korisnike mjera ne postoji obveza zahvale niti promocije HZZ-a – poručili su iz Zavoda za zapošljavanje. 

Podsjetimo, Maras je na Facebooku jučer objavio kako se baca u poduzetničke vode, jer želi raditi, a saborska mirovina nikad mu, nastavlja, nije bila opcija. U budućnosti će se baviti europskom fondovima.

– Na kratko sam po prvi puta u životu, nakon dvadeset godina rada, bio prijavljen na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba i zahvalan sam što mi je država dala vjetar u leđa da na temelju poslovnog plana i potpore postanem poduzetnik te pokrenem svoj posao. Osjećam se pun energije, željan rada i svjestan da sam na novom početku te da ću napraviti sve što mogu da iskoristim ovu priliku – napisao je Maras. 

Napomenuo je kako se izazova nikada nije bojao te da nikad nije gubio vjeru u sebe. 

– Ako vam je potreban netko tko će vas uputiti u europske fondove, provesti kroz zamršene bankarske procedure financiranja vaših projekata, pomoći savjetom i kontaktom razvoj vašeg poslovanja, slobodno se javite – napisao je Maras.  

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...