Odobrili europska sredstva za korištenje WC-a nakon potresa

Oni će tim novcem nadoknaditi troškove nastale najmom i održavanjem eko WC kabina i sanitarnih kontejnera korištenih nakon zagrebačkog potresa.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je 79.351 kunu bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobreno temeljem prijave za operaciju “Pružanje logističke potpore u aktivnostima pružanja pomoći stanovništvu pogođenom potresom”.

Projektna prijava izrađena je temeljem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke.

Odobrenim sredstvima nadoknadit će se troškovi nastali zbog najma i održavanja eko WC kabina i sanitarnih kontejnera korištenih za aktivnosti službi spašavanja i osiguranja privremenog smještaja stanovništva, kao i troškovi nabave materijala potrebnog za rad operativnih snaga.

Stotinjak pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb Ravnateljstva civilne zaštite je 22. ožujka podiglo šatorsko naselje za 500 osoba te je provelo žurnu nabavu opreme i materijala za rad kako bi se spriječile daljnje štete na objektima i imovini te osigurali sigurni uvjeti, napominje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...