Ogroman skandal u Slavoniji! Uhitili HDZ-ovog župana i troje policajaca. Muljali o sudaru?!

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca.

Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Istragu vodi PNUSKOK, a kako doznajemo, uhićeno je i troje policajaca.  Šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.

Još traje pretraga stanova i ureda svih koji su uhićenih u jutrošnjoj akciji. Još nije poznato gdje će ih privoditi na ispitivanje.

Tvrdio da je bio suvozač

Podsjetimo, tada je tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako se i tada provlačila teza da je bio vozač. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola. U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

– Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio – izjavio je lani novinarima župan Dekanić.

Uskok krenuo istraživati slučaj

Nakon nesreće Uskok je pokrenuo istragu, kako bi se utvrdilo je li on vozio Škodu i je li blo suvozača.

Svjedoci, koje službena očevidna policijska patrola nije uvela u zapisnik kao svjedoke, rekli su tada kako je više ljudi iz sela vidjelo da, nakon slijetanja s ceste u ogradu obiteljske kuće, s mjesta vozača Škode izlazi vidno pijani Dekanić koji, potom, moli vlasnicu kuće, a i druge okupljene mještane da ne zovu odmah policiju i da će on nadoknaditi štetu.

Udario u auto s časnama

Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio. Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Policija je očevidom utvrdila da je Dekanić 2019. imao 1.06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na ranije održanom poslovnom domjenku. Dekanić je nesreću skrivio dok je vozio službeni automobil Škoda Karoq koji pripada Hrvatskim šumama, a kojega je on, kao voditelj Uprave, imao pravo koristiti 24 sata.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...