Otac, sin i prijatelj opljačkali su i pretukli muškarca u Prečkom: Sud ih poslao u istražni zatvor

Trojica razbojnika koji su u noći na subotu u Prečkom u Zagrebu pretuklI muškarca (64), ukrala mu torbicu i razbili auto u istražni će zatvor na mjesec dana kako ne bi mogli ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke. Odlučio je to u ponedjeljak sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Podsjećamo, prve informacije govorile su da je do sukoba došlo nakon svađe oko parkiranja i prometne nesreće. No nakon što je policija vrlo brzo uhitila trojicu napadača kriminalističko istraživanje otkrilo je drugačiju pozadinu sukoba te su napadače u dobi od 
  22, 44 i 46 godina kazneno prijavili razbojničku krađu i oštećenje tuđe stvari.

Kako navode iz PUZ-a, u subotu oko  4.10 sati na parkiralištu u Ulici Marijane Radev, osumnjičeni 22-godišnjak prišao je do zaustavljene Renault Lagune zagrebačkih registracija, u kojoj je bio 64-godišnji vlasnik vozila. Mladić se kroz otvoren prozor djelomično provukao u unutrašnjost i sa suvozačevog sjedala ukrao torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima.

Foto: Helena Tkalčević/24sata

Druga dvojica osumnjičenih su čekali u blizini i pazili da netko ne naiđe. Potom su se udaljili do svog Renault Megana. Okradeni muškarac je htio vratiti svoje stvari pa se svojim vozilom dovezao do njihovog. Nakon što ih je zatražio stvari, jedan od osumnjičenih ga je metalnom palicom udario po glavi i razbio stražnje vjetrobransko staklo njegova vozila. 

Potom su osumnjičeni 22-godišnjak i 44-godišnjak ušli u svoj auto kako bi napustili mjesto napada, no nisu uspjeli budući da im je žrtvino vozilo blokiralo izlaz s parkirališnog mjesta. Tada je 44-godišnjak više puta svojim Renault Meganom udario u bočnu stranu Renault Lagune. Kako nisu uspjeli pobjeći izašli su iz vozila te ponovo napali 64-godišnjaka. 

Potom je 22-godišnjak metalnom palicom razbio prednje vjetrobransko staklo, prednja svjetla te oštetio lim Renault Lagune, dok je 46-godišnjak pazio da netko ne naiđe. Nakon toga su sva trojica pobjegla. Materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Otac, sin i prijatelj opljačkali su i pretukli muškarca u Prečkom: Sud ih poslao u istražni zatvor

  1. Thank you, your article has benefited me a lot and helped me a lot. After reading carefully, I still have some doubts, would you like to help me solve it? I’ll be back often and follow up on this comment. thank you for your help.

Vaša iskustva i mišljenje ...