OVO JE DOKAZ! Pogledajte kako Plenkovićeva vlada podmićuje medije da bi pisali ono što vlast želi


Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto  podnijela je prijavu  zbog sustavnog korumpiranja medija od strane Vlade RH glavnom direktoru Europskog ureda za borbu protiv prijevara OLAF.

– Kao što je poznato hrvatska vlada putem različitih ministarstava, državnih agencija te tvrtki u državnom vlasništvu kroz različite, netransparentne radnje plaća visoke iznose main-stream-medijima (Večernji, Jutarnji, itd.) kako bi osigurala zaštitu svojih protuzakonitih rabota te uskratila hrvatskoj javnosti objektivno izvještavanje, na koje hrvatski građani imaju pravo.
Jedna od platformi preko kojih Vlada i navedeni mediji izvlače novce poreznih obveznika jesu tzv. tematske konferencije koje organiziraju Hanza media i Styria, a na kojima sudjeluju državni dužnosnici te državne monopolističke agencije, to jest tvrtke.

 

I u ovom slučaju utjecaj i manipuliranje medijima pričinjava izravno kršenje temeljnih načela Europske unije i načela vladavine prava. Hrvatski građani imaju pravo na objektivno informiranje, a upravo to pravo moćnici iz SDP-a i HDZ-a sustavno ograničavaju – izravnim i neskrivenim utjecajem na javne medije (HRT i HINA), te koruptivnim metodama na tzv. privatne medije.

U suzbijanju korupcije, uspostavi vladavine prava i jednakosti građana, koji su preduvjet za Hrvatsku blagostanja, slobodni mediji su neizostavan preduvjet, naglasila je Krišto.

A kako to izgleda u praksi pokazuje primjer Večernjeg lista.

Na jednoj od brojnih konferencija koju su organizirali kao glavni ‘partner’ je navedeno MInistartsvo turizma. Naravno, ‘glavi partner, i najviše plaća. Zatim je tu čitav niz državnih i paradržavnih institucija koje novac poreznih obveznika transferiraju na račun tog medija kao ‘partneri. Uz sve njih tu su i županije i gradovi gdje vladaju HDZ-ovi kadrovi.

I onda vi vjerujte da mediji pišu istinu o Plenkoviću, HDZ-u, koroni, korupciji itd…

14-7-2021 FOTO-yt

Plenković na meti OLAF-a! Podmićuje vodeće medije da ne bi pisali o korupciji i kriminalu vladajućih

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...