Ovo je Marinka, grad kojeg Rusi mjesecima ‘oslobađaju’: Sve su uništili. Scene su apokaliptične

Prije početka ruske invazije na Ukrajinu grad Marinka u regiji Donjeck još se oporavljao od velikih sukoba koji su se tamo vodili 2014. i 2015. godine.

Ali život se polako vraćao u ovo mjesto, koje je prije početka invazije brojalo oko 10.000 stanovnika. No čim je invazija počela, Marinka se odmah našla na udaru. Velike bitke počele su u veljači 2022. godine i danas od grada nije ostalo ništa. 

Spaljena zemlja. 

– Marinka je potpuno evakuirana, u gradu nema nikog osim vojnika. Ne postoji način da tamo živi civilno stanovništvo. Ruske snage namjerno sravnjuju ruševine u gradu kako bi uništile sve zaklone, bez obzira na to je li riječ o civilnom skloništu ili vojnom objektu. Uništavaju sve jer svojom taktikom ne mogu poraziti naše trupe. Zato uništavaju sve živo – kazao je Artem Šus, šef policije u Marinki, za AP prije desetak dana.

Fotografije iz zraka objavilo je  ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova na svojem Twitteru.

Foto: Presidential Office of Ukraine

– Ovo je ukrajinski grad Marinka u regiji Donjeck. Bio je miran grad. Bio je… Sve dok ga ruski kriminalci nisu potpuno uništili. Povećajte fotografiju da vidite kako ništa nije ostalo – napisali su iz ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova.

Fotografije dovoljno pokazuju razinu razaranja, ne treba ih puno opisivati. Tako izgleda Putinov ‘oslobođeni teritorij’. Uništavanje, oslobađanje, njemu očito srodni pojmovi.

Foto: Presidential Office of Ukraine

Na ovom području još traju žestoke bitke. Rusi svako malo govore kako napreduju…

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...