Pelosija pustili iz bolnice nakon brutalnog napada: Oporavlja se

Paul Pelosi, suprug predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi, pušten je iz bolnice u San Franciscu šest dana nakon brutalnog napada. Operiran je zbog ozljeda na glavi, šaci i ruci, a sada je kod kuće i odmara se, piše CNN.

O njegovom zdravstvenom stanju obitelj će se oglasiti kasnije u četvrtak.

Podsjetimo, Pelosi je napadnut u petak nakon što je napadač provalio u njihovu kuću. Čekićem ga je udario po glavi vičući „Gdje je Nancy“, a Pelosi je zbog udaraca zadobio prijelom lubanje, kao i ozljede šake i desne ruke.

Napadač David DePape (42) će osim zbog provale i napada biti optužen i za pokušaj otmice Nancy Pelosi. Za pokušaj otmice može dobiti 20 godina, a mogao bi dobiti još 30 zbog napada na člana uže obitelji američkog dužnosnika, objavilo je Američko državno odvjetništvo.

U utorak su otkriveni i detalji poziva napadnutog Paula Pelosija i hitne službe. Rekao im je da je u kući muškarac, koji traži njegovu ženu te da se predstavio kao David. Pelosi je uspio održati liniju s dispečerom te je govorio šifrirano kako bi im objasnio što se događa.

Otkriveno je da je optuženi imao sa sobom vezice, traku, uže i jedan čekić s kojim je kasnije izudarao Paula Pelosija. Iako se još uvijek nije pojavio na sudu, prema kaznenoj prijavi, u razgovoru s lokalnom policijom priznao je da je namjeravao oteti Nancy.

Osim toga, rekao je policiji da je Nancy Pelosi „vođa čopora laži“ koje promiče Demokratska stranka te da će njenom otmicom drugi članovi Kongresa vidjeti da postoje posljedice za njihove postupke i to kada bi Pelosi sa slomljenim koljenima bila dovučena u dvoranu Predstavničkog doma.

Nancy Pelosi je odletjela u San Francisco nekoliko sati nakon napada kako bi bila sa svojim suprugom, a tada je izjavila kako je užasnuta činjenicom da im je nasilan muškarac provalio u obiteljsku kuću.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...