Penava o Plenkovićevoj reakciji na prosvjed: Neviđena glupost, opasno, totalitarno razmišljanje

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je u ponedjeljak za Dnevnik Nove Tv prosvjed na Trgu žrtava fašizma, kao i premijerovu reakciju na isti. Podsjetimo, Plenković je prosvjed opisao kao ‘tsunami mržnje’.

– Moramo biti načisto, bilo kakvo naoružavanje, ugrožavanje prosvjednika ili bilo koga u ovoj državi mora biti spriječeno. No ovo što smo čuli iz usta premijera je nonsens, neviđena glupost. To je jako opasno, totalitarno razmišljanje. U demokracijama poput Hrvatske svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, okupiti se i reći što misli na miran i sukladno zakonu propisan način – rekao je.

 

Zahvalio se sigurnosnim službama na prepoznavanju moguće ugroze za sve.

– Ali ovo što na što poziva gospodin Plenković je pokušaj osporavanja. Nakon što je ubio referendum, sad pokušava i pravo na okupljanje osporiti. Etiketirajući, kao i u prošloj aferi nesretnog napada na policajca. Detektirao je nekakva teroristička gnijezda pa su ga nakon toga sigurnosne agencije i DORH osporili.

– Nije bilo isprike. Rekao bih čak da gospodin Plenković kao da priželjkuje da se prikaže žrtvom – rekao je Penava. 

Priznao je da je na prosvjedu bilo svakakvih sugovornika, ali dodaje da mu nije žao što se održao i što ga je Domovinski pokret podržao. Kaže da je to što se ime njegove stranke spominje u istoj rečenici s terorizmom Plenkovićevo djelo.

– Nema se tko suprotstaviti krađi, pljački i korupciji. Ako se građani nečime ne slažu u demokraciji moraju pokazati nezadovoljstvo. Nemojmo dozvoliti vraćanje u nekakve bivše sustave u kojima građani nisu smjeli iskazati svoje mišljenje.

– To je njegova politička agenda. On zna da je napustio tradicionalni glasački korpus HDZ-a, skrenuo je u lijevo. Sada pokušava, ocrnjujući DP, vodeće ljude u DP-u ili Mostu prikazati teroristima.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...