Petrovci: Ubio ženu, bacio ju je u septičku i prijavio nestanak. Dobio je 34 godine zatvora

Ubio sam je jer mi je došla “žuta minuta”, ali nisam ju maltretirao, prijetio joj da ću je ubiti niti ju tukao niti je ranije zlostavljao psihički i fizički, rekao je na suđenju Zoran Buila (51), iz Petrovaca kraj Vukovara.

Ženu je ubio nožem nakon što mu je rekla da više neće imati spolne odnose s njim. Nepravomoćno su ga osudili na 34 godine zatvora.

Nakon ubojstva truplo je zamotao u dvije deke oblijepljene selotejp trakom. Mislio je iskopati rupu u dvorištu ali je sve bilo tvrdo te ju je stavio u kolica i ubacio u septičku jamu koja se nalazi u dvorištu.

Nakon tjedan dana išao je vidjeti što se događa i ugledao je da  truplo pluta. Razmišljao je, rekao je, što da napravi i tada je u vidio jednu šipku kojom je gurao tijelo dolje, zatim zatvorio poklopac, stavio mrežicu da zečevi ne bi upali unutra i stavio salonit ploče.

Slao je poruke da zavara trag

Nakon toga je odlazio motorom u Jankovce i Vukovar i sam je sebi slao poruke umjesto nje jer su je tražila djeca, a nije znao što im reći, zašto se javlja njemu, a ne javlja njima. Tako je znao ponekad u kafiću sjediti i slati poruke kao da ih je ona poslala, a o tome nije nikome ništa govorio, pa ni svojim sinovima. 

Zbog ubojstva iz bezobzirne osvete Buila je na Županijskom sudu u Vukovaru nepravomoćno osuđen na 34 godine zatvora. 

– On je zapravo priznao počinjenje kaznenog djela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi imati seksualne odnose, nije obavljala kućanske poslove kako je on smatrao da bi ona trebala obavljati, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće – navelo je sudsko vijeće u presudi.

S vremenom se to nakupljalo da bi ga kritične zgode, prema njegovim riječima, supruga napala žaračem koji joj je istrgao iz ruke, a potom je tri puta ubo nožem u tijelo. Nadalje u svojoj obrani je naveo da je ostavio nož u tijelu, popio kavu, zapalio cigaretu i razmišljao o tome što mu je dalje činiti. Također obranom optuženika u dijelu u kojem on priznaje počinjenje kaznenog djela potvrđuju i materijalni dokazi, zapisnik o očevidu, zapisnik o obdukciji, sudsko medicinsko vještačenje koje sud u cijelosti prihvaća jer njihova vjerodostojnost ničim nije dovedena u pitanje.

–  Optuženik je bio svjestan počinjenja kaznenog djela i htio je njegovo počinjenje, a njegova ubrojivost kako je to vještak naveo bila je bitno smanjeno ubrojiva. Kod izricanja presude sud je od olakotnih okolnosti imao u vidu da je Buila do sada neosuđivan i da je bio bitno smanjeno ubrojiv, dok je kao otegotnu okolnost  imao u vidu način na koji je optuženik pokušao prikriti počinjenje kaznenog djela, bacio je mrtvo tijelo svoje supruge u septičku jamu i svima koji su pitali gdje je ona odgovarao je da ne zna, a vrlo dobro je znao- navelo je sudsko vijeće u obrazloženju nepravomoćne presude. 

Uvjeravao je sud da je sama kriva što ju je ubio

– Iako je optuženik u svojoj obrani rekao da se kaje zbog učinjenog njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakotnu okolnost jer je u svojoj obrani, u dijelu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu, zapravo loše govorio o njoj pokušavajući uvjeriti sud da je ona kriva zbog tog što ju je ubio. Primjerice, naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da mu je zbog svega toga došla  “žuta minuta” pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije- zaključilo je sudsko vijeće.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...