Pijani Jurica Vučko skidao hlače, vrijeđao djecu iz Dinama, urlao i na policiju: ‘Je*em vam mater’

Što ste vi došli koji ku***? Što ste vi ovdje došli slavit’? Kako vas nije sramota slavit’ u Trogiru? Nećete vi ovdje slavit’! – urlikao je raspamećeno 46-godišnji muškarac tijekom održavanja finalne utakmice na međunarodnom turniru Dalmatinko Cupa.

Incidentna situacija dogodila se izvan nogometnog igrališta, uz rub terena u Trogiru, u nedjelju oko 21 sat. Razne uvrede bile su upućene djeci GNK Dinamo, generaciji U-13 rođenoj 2009. godine, treneru Bernardu Šoliću te njegovu timu.

Derao se i na roditelje mladih nogometaša, na opće zgražanje građana.

Finalnu utakmicu djeca su, dodajmo, igrala protiv svojih vršnjaka iz HNK Hajduk.

Skinuo hlače, galamio i na policiju

Taj 46-godišnjak je Jurica Vučko, bivši igrač Hajduka i pomoćni trener u eri Igora Tudora.

Kako je bio izrazito neugodan ubrzo je na teren pozvana i policija.

‘Što ste došli, je*em vam mater’

Bio je vidljivo pijan, a izmjereno mu je 1,6 promila alkohola u krvi. Toliko je bio ‘ufilman’ da je u jednom trenutku i skinuo hlače. Salva uvreda i galame nastavila se i po dolasku policijskih službenika.

– Šta ste vi ovdje došli, je*** van mater – derao se na policajce.

Kako doznajemo, nije baš bio voljan napustiti teren. Policajci su morali primjeniti sredstva prisile. U prijevodu, stavili su mu lisičine i uhitili ga. Zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom je u ponedjeljak ujutro žurno odveden pred sutkinju Općinskog prekršajnog suda u Splitu.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na naročito držak i nepristojan način. Nije imao ni osobnu iskaznicu, zbog čega je također dobio prijavu.

Organizator: Roditelji su normalno navijali za svoju djecu

– Ja sam od mjesta tog događaja bio udaljen 300 metara i ne znam što se događalo. Roditelji djece iz Zagreba sjedili su na tribinama i navijali su za svoju djecu, kao i roditelji djece iz Hajduka. Sve je prošlo bez ijednog krivog pogleda. A ta osoba svojim ponašanjem radi na svoju štetu i na štetu djece. Baca sjenu na sve pozitivno što smo napravili. Ovaj turnir je bio druženje, spektakl, festival nogometa – kazao nam je Domagoj Bojčić, predsjednik organizacijskog odbora Dalmatinko Cupa dodajući kako ružno ponašanje pojedinca nitko ne može opravdati. Incident su komentirali iz GNK Dinamo.

– Sama činjenica da je našu djecu od 13 godina na turniru u Trogiru čuvala interventna policija govori dovoljno. Ostalo nemamo potrebu komentirati, a pravorijek neka donese nadležni sud – navode u priopćenju.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...