Pilot aviona koji je udario u zgradu u Milanu bio je tajkun iz Rumunjske: Poginulo 8 ljudi

Najmanje osmero ljudi, među njima i jedno dijete, poginulo je u nedjelju oko 13 sati u padu manjeg aviona na uredsku zgradu u Milanu u Italiji.

– Svi u avionu su bili stranci – rekla je tom prilikom tužiteljica iz Milana Tiziana Siciliano. Dodala je kako je i pilot bio stranac, radi se o rumunjskom državljaninu, a zrakoplov je također registriran u Rumunjskoj.

Rai News je izvijestio kako je jedna od žrtava ove nesreće i rumunjski tajkun Dan Petrescu koji je veliki investitor i graditelj nekretnina u Rumunjskoj.

Petrescu je imao 68 godina, a prema pisanju Rai Newsa upravo je on upravljao avionom. U nesreći su poginuli i njegov sin (30) i supruga (65). Ostale putnike još uvijek nisu identificirali.

Talijanski mediji pišu kako je obitelj krenula na Sardiniju u svoju vilu gdje ih je čekala Petrescuova 98-godišnja majka. 

Istražitelji su otvorili istragu o padu aviona koji se dogodio samo 11 minuta nakon polijetanja iz milanske zračne luke Linate. Gusti tamni dim uzdizao se s mjesta nesreće i bio je vidljiv kilometrima, a izgorjelo je i nekoliko automobila parkiranih u blizini.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...