Pisao mu ‘ravnateljpolicije2022’ s gmail adrese i ovaj mu odmah uplatio 28.000 kuna za ‘kaznu’

Riječka policija zaprimila je kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 44-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Oštećenik je preko elektroničke pošte s adrese ravnateljpolicije2022@gmail.com zaprimio poruku kojim je lažno optužen da se protiv njega vodi sudski postupak zbog kibernetičkog kriminala te je traženo da uplati kaznu iznosu od oko 28.200 kuna kako bi se okončao sudski postupak pred sudom u Zagrebu.

Oštećeni je uplatio traženi iznos novca te je potom shvatio da je prevaren i sve je prijavio policiji.

-Obavještavamo građane kako se radi o tzv. “phishing” kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. S obzirom da u posljednje vrijeme građani zaprimaju slične lažne poruke putem elektroničke pošte pozivamo građane na oprez, kao i na maksimalni oprez općenito pri poslovanju putem interneta – poručuju iz PU primorsko goranske.

S ciljem sprječavanja ove vrste kriminaliteta, pogledajte savjete policije kako spriječiti najčešće prijevare.

Najčitaniji članci

Source link

2 misli o “Pisao mu ‘ravnateljpolicije2022’ s gmail adrese i ovaj mu odmah uplatio 28.000 kuna za ‘kaznu’

  1. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  2. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Vaša iskustva i mišljenje ...