Planirali su sabotaže, htjeli su paralizirati opskrbu: U Poljskoj ‘razbili’ rusku špijunsku mrežu

Poljska je razbila rusku špijunsku mrežu koja je djelovala na njezinom teritoriju, javlja BBC. Tamošnji ministar unutarnjih poslova Mariusz Kaminski kazao je kako je šest stranih državljana optuženo zbog špijuniranja za Rusiju i pripreme saboterskih akcija.

– Željeli su poremetiti opskrbu vojne pomoći Ukrajini – dodaje poljski ministar. Tužiteljstvo priprema optužnice za još troje ljudi povezanih sa špijunskom skupinom, navodi BBC.

– Pripremali su akcije sabotaže u Poljskoj. Dokazi upućuju na to da su nadgledali željezničku prugu. U zadatku im je bilo prepoznavanje, nadgledanje i dokumentiranje oružja koje ide za Ukrajinu. Također su pripremali saboterske akcije s kojima su htjeli paralizirati dostavu oružja Ukrajini. – kaže Kaminski.

Šest osumnjičenih privela je poljska sigurnosna služba. Pronašli su kamere, elektroničku opremu i GPS transmitere koje su trebali postaviti na pakete koji idu za Ukrajinu. Također su bili zaduženi za širenje propagande koja bi naštetila poljsko-ukrajinskim odnosima.

Poljska službe pronašle su dokaze da je ova skupina financirana od strane ruskih obavještajnih službi.

Nedavno je i u Sloveniji otkrivena ruska špijunska ćelija.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...