Plenković: HDZ ima najjaču i najkvalitetniju listu na izborima

Predsjednik HDZ-a i nositelj stranačke liste na izborima za Europski parlament Andrej Plenković u petak je iz Zadra još jednom poručio kako HDZ ima najjaču i najkvalitetniju izbornu listu za europarlamentarne izbore, te je njihovu kampanju ocijenio pobjedničkom.

Nema druge političke opcije u Hrvatskoj koja na listi ima čak četvero aktualnih zastupnika, četvero bivših u Europskom parlamentu, predsjednika Vlade, potpredsjednicu Europske komisije, šestero od 12 koji su na ovim parlamentarnim izborima izabrani u Sabor, bivše ministre vanjskih poslova, regionalnoga razvoja i turizma…, rekao je Plenković o kandidatima te dodao da HDZ-ovu kampanju i listu smatra pobjedničkima.

Uz nositelja Andreja Plenkovića, na drugome je mjestu HDZ-ove liste Dubravka Šuica, treći je Davor Stier, potom Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić i Marijana Petir.

Program “Hrvatska snažna i važna” sa svim ključnim elementima naših europskih politika nastavak je naših nacionalnih politika koje smo dokazali na nedavnim izborima, istaknuo je Plenković te nabrojio što je sve učinjeno na zadarskom području zahvaljujući članstvu Hrvatske u EU.

“U Zadarskoj je županiji obnovljena riva, provedena vodovodizacija, u tijeku je aglomeracija urbanog područja, kao i brojni objekti znanstvene i kulturne infrastrukture…  Nema društvene aktivnosti u koju nešto nismo uložili”, istaknuo je te najavio da će jedan od sedam linearnih akceleratora koje Hrvatska nabavlja, sljedeći tjedan stići u Opću bolnicu Zadar.

S obzirom na to da se bira 12 zastupnika, istaknuo je važnost izbora najvještijih kandidata, koji poznaju proračun i zakonodavne aktivnosti, jer, poručio je, ponovno participiramo u najvećem događaju europskog prostora.

“U poziciji smo da nam Europska komisija u proljetnim projekcijama daje rast od 3,3 posto BDP-a u ovoj godini. Drugi je to najviši projicirani rast, a jedino se Malti predviđa više – 4,5 posto. Prosjek EU je jedan posto, a europodručja 0,8 posto. Doći ćemo do 80 posto razvijenosti na razini EU”, naglasio je te podsjetio da je HDZ „u krizama bez presedana odgovorno upravljao zemljom“.

Legitimnim je ocijenio da oni koji zemljom upravljaju bez lažne skromnosti kažu da “snažna” Hrvatska na raspolaganju ima više od 25 milijardi eura europskih sredstava, dodavši su svi projekti došli kao dodana vrijednost osnaženog položaja Hrvatske u međunarodnoj zajednici.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...