Plenković o letjelici: Potvrđeno je da je na njoj bila postavljena aviobomba, bila je naoružana

Premijer Plenković uvodno se obratio na sjednici Vlade. Izrazio je tugu u ime cijele Vlade zbog preminule Vesne Bosanac, nekadašnje ravnateljice vukovarske bolnice.  

PRATITE UŽIVO: Sjednica Vlade 

– Jučer je obilježena druga godišnjica potresa, prisjetili smo se ne samo velikog razaranja grada nego i svih sugrađana koji su nastradali, a osobito tragično preminule djevojčice. Na nama je da ubrzamo sve procese koji se tiču obnove – rekao je i poručio kako su sredstva “tu i rezervirana” te da je zadaća novog ministra i resora da ubrzaju sve procese. 

Osvrnuo se na sastanak sa županima i predstavnicima gradova i općina oko zbrinjavanja raseljenih Ukrajinaca. Poručio je kako Vlada želi zbrinjavati izbjeglice prvenstveno u privatne smještaje te da će na sjednici donijeti odluku o financiranju smještaja. 

– Danas smo uručili čak 52 ugovora različitim lokalnim zajednicama koji se odnose na vodno-komunalnu infrastrukturu. Na taj način smo iskombinirali sredstva iz Nacionalnog plana – rekao je. 

Što se tiče vanjskopolitičkih aktivnosti, zahvalio je ministrima Banožiću i Grliću-Radmanu na usvajanju Strateškog kompasa. 

Komentirao je i istragu pada letjelice. 

– Istraga traje, važno je da vještačenja budu dovršena, precizna. Ono što je u ovom trenutku potvrđeno je da je na besposadnoj letjelici, bila postavljena jedna vrsta aviobombe i da je letjelica bila naoružana. Ostale detalje čut ćemo u sljedećim danima kada se kompletira istraga – rekao je. 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...