Plenković opleo: Milanović i njegovi oporbeni jataci su očajni, oni ne znaju reći ne

Premijer Andrej Plenković je danas otvorio 27. Forum hrvatskih manjina, tradicionalnu manifestaciju koja svake godine okuplja predstavnike hrvatskih manjinskih zajednica iz zemalja u okruženju.

– Rast BDP- a je na tragu naših procjena Vlade. Ovakav rast je zasigurno ohrabrenje funkcioniranju hrvatskog gospodarstva – rekao je na početku Plenković.

– Mislim da je sjajno da smo na drugom mjestu u usporedbi s drugim europskim zemljama – dodao je.

– Stvari ne mogu biti jasnije. Opet ću ponoviti, ovaj napor da se napravi da je neki tu zaista ustavni problem, to je laž i neistina. Prvo, EU je donijela odluku, a i Hrvatska je glasala, da se osnuje misija. Nije se dogovorila vježba, osnovala se misija koja će trajati neko vrijeme, ona ima politički smisao i cilj. A to je da se žrtvi ruske agresije sustavno pomaže od strane EU – rekao je u vezi obuke Ukrajinaca i zahvali ukrajinskog ministra.

– Hrvatska je članica EU već devet i pol godina. Drugo, ista pravna osnova za slične misije bilo je u našem mandatu i u mandatima ranijih vlada. Bilo je 45 takvih odluka u saboru. To je politički očaj i predsjednika i oporbenih jataka, oni nemaju hrabrosti da se izjasne hoćemo li pomoći žrtvi agresije. Oni su u očaju, oni ne znaju reći ne, pa se sad sakrivaju iza pravnih smicalica koje ne postoje – rekao je dalje.

Komentirao je predsjednika Milanovića.

– Oni moraju objasniti svoje pozicije. Pitali smo predsjednika, kao i svaki put do sada. On nama ne odgovara, nego daje neko priopćenje. Mi vodimo državničku politiku, konzistentnu vanjsku politiku, i ne ostavljamo prostor kalkulantima koji u konačnici sebi rade štetu – rekao je.

Rekao je da je Hrvatska bila žrtva agresije i da smo mi imali sankcije.

– Sad imate obrnutu situaciju, veliku potporu. I sad nam netko nakon 9 mjeseci, evo prilike, sad odlučite. Imamo veliki politički problem, ogroman. Meni su ti razlozi teško razumljivi, ne mogu naći opravdanje za ovakve izjave oporbenih stranaka – rekao je.

 

 

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Plenković opleo: Milanović i njegovi oporbeni jataci su očajni, oni ne znaju reći ne

Vaša iskustva i mišljenje ...