Plenković: Ovo je prvi put da predsjednika imamo u funkciji oporbe, ne zna što mu je zadaća

Premijer Andrej Plenković boravi u Bjelovaru, a nakon održanog sastanka s predstavnicima crkve te županijske i lokalne vlati, predsjedao je sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. 

Komentirao je i odluku Ustavnog suda o covid potvrdama.

– Sve aktivnosti koje Vlada poduzima uvijek su legitimne i vođene zaštitom građana, nediskriminatorne i razmjerne ugrozi koju imamo. Ne znam što bi to trebalo biti problem da prođe test na Ustavnome sudu – kazao je Plenković.

– Što se tiče novih okolnosti globalno, a to je pojava novog soja omikrona – vidimo u nekim zemljama da imamo eksploziju zaraze, trebamo ozbiljno pratiti situaciju. Moramo se cijepiti, primiti booster dozu i pridržavati se epidemioloških mjera – istaknuo je Plenković te dodao kako su mjere bile produžene ali se čekaju informacije iz Stožera za sve daljnje korake. 

– U ovom trenutku nema novih saznanja koja bi bila alarmantna, ali moramo biti oprezni – rekao je premijer.

Otkrio je i kako bi se za Božić i Novu godinu ugostiteljskim objektima omogućio rad dva sasta duže. 

– Hrvatska je u zadnje dvije godine bila suočena s velikom krizom koja je imala reperkusije na tržištu rada. Nismo zahvalni onome tko kaže da je korona karijes. Nismo zahvalni nekom tko održi govor u HNB-u, improvizira i iz kojeg nije jasno je li za euro ili protiv njega. Ovaj referendum vraća se na pitanje od prije godinu i pol – rekao je.

Komentirao je i MOST-ov referendum te se osvrnuo kako se bore za ekonomski rast, zaštitu građana, turističku sezonu, rast BDP-a, a netko drugi se, kako kaže, bavi zapinjanjem nogu, kora od banane i vođenjem nekih grupa.

– Ovo je prvi put da na funkciji predsjednika imamo nekog u funkciji oporbe. Na to smo se navikli. Valjda nije dobro ulovio što bi mu trebala biti zadaća – kazao je Plenković o Milanoviću.

Inicijativu pokretača referendumske inicijative ocijenio je zlom.

– Ova inicijativa nema smisla osim promocije nekoliko aktera – simbiozu antimaskera i antivaksera – rekao je Plenković i dodao kako je pandemija u Hrvatskoj sve razotkrila: napokon se vidi tko je odgovoran, a tko radi u cilju samopromocije.

S čelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije govorili su o obrazovanju te korištenju sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, projektima u prometnoj infrastrukturi te demografija, rekao je premijer.

Grad Bjelovar ima spremne projekte u vrijednosti od 600 milijuna kuna EU, najavili su.

Zahvalio se i svim zaposlenicima bjelovarske bolnice na njihovom trudu u borbi s pandemijom koronavirusa.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...