Pogledajte snimku vlaka u Požegi: Odvlače ga s tračnica

Policija je u petak završila očevid sudara šlepera i vlaka do kojeg je došlo u petak oko 12.35 sati u Požegi u Zrinskoj ulici. Istu večer odvezena je olupina vlaka s tračnica kako bi se željeznički promet ujutro mogao nastaviti prema rasporedu.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako stoji u priopćenju policije, vozač (56) vozio teretno vozilo marke „Volvo“, pulskih registarskih oznaka te se u koloni zaustavio na prijelazu ceste preko željezničke pruge u trenutku kada se spuštala rampa. 

– Na njega je naletio putnički vlak kojim je upravljao 51-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena, dok protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – objavila je policija.

Podsjetimo, svjedoci su rekli kako se zbog radova u spomenutoj ulici vozilo u koloni, a prikolica šlepera je ostala na pruzi baš kad se spustila rampa. U vlaku je bilo 50-ak učenika srednjih škola koji su putovali na nastavu. 

Neki od njih su zadobili sitnije ozljede, a sve su ih nakon nesreće pustili kući odnosno nisu morali na nastavu. Strojovođa, kad je vidio da ne može izbjeći sudar, učenicima je navodno doviknuo da se sklone u stražnji dio vlaka kako ne bi stradali. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...