Policajac u Austriji ubio svoju djevojku: Pronašli su ga mrtvog

Austrijski policajac za kojega se sumnjalo da prije tjedan dana zadavio svoju partnericu pronađen je u srijedu mrtav u okrugu Badena. Tijelo su pronašli građani, a prema mjestu pronalaska i prostrjelnoj rani glave, pretpostavlja se da je počinio samoubojstvo.

Podsjetimo, beživotno tijelo njegove 43-godišnje partnerice pronašla je rodbina prije tjedan dana. Prema nalazu obdukcije, smrt žene uzrokovana je gušenjem. Žena je imala ozljede u predjelu prsnog koša, glave i vrata. Muškarac, koji je radio kao policijski istražitelj za droge u Beču je nakon ubojstva poslao poruku njezinim roditeljima: ”Vaša kći je mrtva, žao mi je.”

Prema tragovima policijske istrage, on je tada parkirao automobil u blizini Moosbrunna. Isključio je mobitel i sa službenim oružjem pobjegao u šumu. Policija je pronašla auto 20. listopada oko 18.40 sati.

Kolege opisuju pokojnog 44-godišnjaka kao usamljenika i introverta. Policajac, koji je dugo radio u policiji te se bavio istraživanjem trgovine drogom, prethodno je bio pripadnik radne skupine za suzbijanje uličnog kriminala.

Ovo se ujedno vodi kao 22. ubojstvo žene u Austriji od početka godine. Vlada je u svibnju sastavila paket mjera za prevenciju nasilja i zaštitu od nasilja nad ženama. Za to je obećano gotovo 25 milijuna eura. Brojke su bile zabrinjavajuće i proteklih godina. 2020. godine bilo ih je 31, a 2018. ubijena je čak 41 žena. Počinitelji su najčešće članovi obitelji, partneri, muževi ili bivši partneri.

U austrijskom ministarstvu unutarnjih poslova tvrde kako im je mentalno zdravlje djelatnika policije i uprave važno te da ga uzimaju jako ozbiljno. Kažu kako psihološka služba održava brojne tečajeve osposobljavanja te, obzirom na važeće COVID propise, module za e-učenje i webinare.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...