Policija objavila: Vozač kamiona iz BiH bio je na mobitelu kad je udario u auto, poginulo je dijete

Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Sumnjiči ga se da je 6. rujna 2021. godine u 15,28 sati na autocesti A-1 u blizini mjesta Brinje izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnje dijete u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno.

Vozač kamiona osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao tako što je upravljao teretnim vozilom u smjeru Zagreba te je na 117. kilometru autoceste upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje i na taj način umanjio sebi mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom prilikom čega je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega, a kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.

Vozač kamiona je priveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u ponedjeljak kada je vozač kamiona iz BiH naletio na obitelj u automobilu poljskih registarskih oznaka. Nakon silovitog udara kamion se “nasukao” na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta autocestom su letjeli dijelovi vozila, a iz osobnog automobila osobne stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu autoceste, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde.

Vozač automobila teško je ozlijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, također putnici iz osobnog automobila lakše ozlijeđeni.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...