Poljoprivrednici na nogama: Nestašica je plavog dizela!

Vlada je ograničila cijenu plavog dizela koji će od utorka iznositi 8,49 kuna po litri. Slavonija je u jeku jesenske sjetve ostala bez plavog dizela. Poljoprivrednici su u ponedjeljak proveli dopodne na benzinskim crpkama nadajući se da će natočiti plavi dizel koji im je neophodan da bi okončali započetu sjetu ozimih usjeva.

– U koloni sam već dva sata, ali koliko sam čuo da na crpki imaju još oko 7000 litara plavog dizela, očito je da neću ništa natočiti. Ovi prije mene toče i po 2000 tisuće litara – rekao je jedan poljoprivrednik kojeg smo zatekli na benzinskoj postaji INA-a u Novoj Gradiški. Ništa bolja situacija nije niti na ostalim crpkama u drugim mjestima Slavonije, tako je i u Slavonskom Brodu, djelatnici na crpki ispričavaju se poljoprivrednicima i govore im da bi plavog dizela trebalo biti sutra ujutro.

– Hoće biti će ga, ali po većoj cijeni – komentirao je jedan od nezadovoljnih poljoprivrednika dodavši da su i do sada teško podnosili poskupljenje tog neophodnog energenta. – Ne znam što oni misle, puno je neobrađenog zemljišta bilo i do sada, i mislim da će ga nakon ovakvih stresova biti još više – kažu poljoprivrednici i odlaze kućama u nadi da će plavog dizela, skupljeg, biti sutra.
 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...