Poplave u okolici Gospića: Pet je kuća poplavljeno, postavljene su izvanredne mjere obrane

Na širem području Gospića je zbog obilnih oborina u zadnja dva dana došlo do izlijevanja rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac iz korita. Hrvatske vode uspostavile su izvanredne mjere obrane od poplava. 

Trenutno je najteže na području Ličkog Novog gdje je poplavljeno pet stambenih i nekolicina gospodarskih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi-Žabica (Gospić), javlja Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Kako su poručili, na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području. 

Vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadnju na području Pazarišta. 

Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava i kako je zbog trenutne situacije ograničen cestovni promet na idućim dionicama: Mala Plana – Velika Plana, Podstrana – Donje Pazarište, Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smilja – Rastoka, Lički Novi – Podoštra, Žabica – Gospić. 

– Potrošači se obavještavaju da uslijed intenzivnih oborina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo je do povišenja mutnoće i voda nije za piće u naseljima: Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim – stoji u priopćenju. 

Podsjetimo, ranije se u nedjelju i rijeka Zrmanja izlila iz korita i poplavila grad Obrovac, no iz Stožera civilne zaštite tog grada poručili su kako je vodostaj u opadanju te da nema prijetnje kućama ni štete. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...