Posljednje poruke umrlih od korone koji su se odbili cijepiti: ‘Nije laž’, ‘Cijepite moju djecu’Roditelji četvero djece Lawrence i Lydia Rodriquez iz SAD-a su primljeni na Intenzivni odjel bolnice u Teksasu u srpnju ove godine. Oboje su imali Covid-19. Nju su liječnici odmah stavili na respirator, a njega na kisik.

POGLEDAJTE VIDEO o brzom testu na Covid-19:

Međutim, bolest se zakomplicirala kod oboje. Lawrence je preminuo 2. kolovoza, a Lydia 14 dana kasnije. Njezine zadnje riječ bile su: ‘Molim vas, pobrinite se da se moja djeca cijepe’. Rekla je to svojoj sestri neposredno prije nego su je spojili na respirator.

Ovo iskustvo opisala je Lydijina rođakinja Dottie Jones na stranici GoFundMe gdje prikuplja financijsku pomoć za njihovu djecu: 18-godišnje blizance Nathana i Ethana, Adama (16) i Synphoniju (11). Do danas je prikupila gotovo 80.000 dolara (preko pola milijuna kuna).

– Srca su nam slomljena. Prije nego što je intubirana, jedna od posljednjih stvari koje je rekla svojoj sestri bila je molba da se njezina djeca cijepe. Ona bi sad bila tu uz njih da je primila to cjepivo – ispričala je Dottie i dodala kako se supružnici ‘nisu željeli cijepiti jer su vjerovali dezinformacijama o cjepivu’.

– Pokušavala sam razgovarati s njima, ali jednostavno im se ideja o cijepljenju nije sviđala. Nisu vjerovali, pretpostavljam. Dezinformacije ubijaju i moramo ljudima reći istinu – dodala je.

– To se doista dogodilo u našoj obitelji, to je istinita priča o onome što se može dogoditi. Ne pokušavam uplašiti ljude , samo želim da shvate kako je ovaj virus stvaran, a soj Delta brutalniji je od svega što smo vidjeli – rekla je, a prenosi People.

‘Ovo nije prevara, ovo je stvarnost’

Nakon što je zbog virusa izgubila 28-godišnjeg sina Curta, Christy Carpenter iz SAD-a, kaže, žali što njezina obitelj nije primila cjepivo. Bili su skeptični zbog brzine kojom je cjepivo nastalo.

– Trebale su godine i godine za stvaranje drugih cjepiva, a ovo za koronavirus nastalo je vrlo brzo. Koliko nam je ono potrebno shvatila sam dok sam gledala sina kako umire. Nismo se cijepili kad smo imali priliku i zbog toga sad jako žalim – rekla je.

Njen sin je hospitaliziran zbog Covida-19 u ožujku kad su ga zbog komplikacija spojili na respirator. Umro je 2. svibnja. Njegova majka je, također, bila u bolnici pod istom dijagnozom, ali ona se uspjela oporaviti, no i dalje osjeća posljedice bolesti. 

Bio je zdrav prije zaraze virusom. I on je isprva vjerovao da je pandemija velika prevara, ali njegove posljednje riječi bile su: ‘Ovo nije prevara, ovo je stvarnost’, prenosi businessinsider.com.

‘Mama, ne mogu disati’

Nedavno je zbog Covida-19 dijete izgubila i Karishme Pillay iz Južne Afrike. Njezina kći imala je samo 12 godina kad je preminula. 

Katelyn je umrla od komplikacija povezanih s Covidom-19. Vjerujem da se zarazila u svojoj školi – rekla je i dodala da je Katelyn išla u 7. razred. Prisjetila se tih nekoliko dana nakon što su joj liječnici dijagnosticirali bolest.

Stanje joj se zakompliciralo pa je završila u bolnici na kisiku, a onda se stanje popravilo.

– Tog smo jutra došli kući, okupala sam je i počešljala. Stavila sam je u krevet. Probudila se nešto kasnije i rekla: ‘Mama, ne mogu disati’. Umrla je dok sam je držala za ruku – rekla je.

Pillay je pozvala roditelje, učenike i učitelje na dodatni oprez. Smatra kako je izuzetno važno djecu natjerati da ostanu kod kuće ako se ne osjećaju dobro ili pokazuju simptome Covid-19, prenosi groundup.org.

‘Govorio je da žali zbog svoje odluke da se ne cijepi’

– Nekoliko dana prije smrti govorio je kako gorko žali zbog svoje odluke da se ne cijepi, ali bilo je prekasno… RIP ujače David, cjepivo te moglo spasiti – prokomentirala je rođakinja Kelly Wreglesworth

David Parker (56), menadžer iz Velike Britanije, liječio se od posljedica Covid-a u Memorijalnoj bolnici Darlington, ali pokleknuo je bolesti. Zadnjih mjeseci, prije nego je obolio, žestoko se na društvenim mrežama borio protiv virusa i cijepljenja. Između ostalog, na Facebooku je objavio ‘Pet razloga zašto se nije pametno cijepiti’, smatrao je da se radi o nekakvom eksperimentu. 

No pokajao se zbog svoje odluke pred kraj kad je, kaže njegova rodbina, shvatio da mu je to možda moglo spasiti život.

– Nije vjerovao da će umrijeti od virusa – dodala je Kelly.

Parkerova obitelj sad poziva ljude da se cijepe i pandemiju shvate ozbiljno. Kažu da je on bio posve zdrav i u dobroj formi prije nego se razbolio.

– Njegova obitelj je shrvana, bili su jako bliski i jako su se voljeli. No unatoč strašnom gubitku željeli su da se ovo zna. Žele potaknuti sugrađane da se cijepe kako jednog dana ne bi patili koliko oni pate sada – rekao je obiteljski prijatelj, a prenosi news.sky.com.

 Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...