Poštar dobio otkaz, nije uručio 1000 pošiljki: Sindikat ga brani

Zbog velikog broja pošiljki koje nije dostavio u roku poštar koji dostavlja na području Zagreba i Zagrebačke županije, je dobio otkaz.

Odlučio je tužiti Hrvatsku poštu i tražiti povratak na posao jer prema njegovim tvrdnjama nije bilo razloga za otkaz. U tome ga je podržao i Hrvatski sindikat pošte.

Naime, kontrolom radnog stola poštara pronađeno je oko 400 pošiljki Zagrebačkog holdinga koje je on već morao uručiti, a nije niti dostavio međunarodne ocarinjene pošiljke u zadanom roku, piše Danica.

– Dakle, poštar je prekoračio rok uručenja za otprilike 1000 komada pošiljaka. U razdoblju od 24. rujna do 4. listopada očitao je svega četiri plinomjera, a od 15. rujna do 8. listopada od ukupno 356 mjernih mjesta očitao je svega 30 plinomjera, što je daleko ispod propisanog prosjeka – kažu u pošti, a na njegov rad žalili su se i korisnici.

Na sudu se žalio na zdravstvene probleme i preopterećenost poslom, te kako je šest mjeseci bio na bolovanju, no u Pošti nemaju informacija o tome kakve zdravstvene probleme zapravo ima.

Odbijena mu je tužba i zahtjev da ga se vrati na posao te mora platiti 364 eura parničnih troškova.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...