prada povećala prodaju | 24sata


Iako svjetski stručnjaci u modnoj industriji 2023. godinu smatraju godinom ekonomske nestabilnosti, Prada grupa uspjela je preokrenuti situaciju u svoju korist te još jednom dokazala zašto je uspješna već dekadama. Njihove torbice itekako se dobro prodaju.

Gigi Hadid at Kendall Jenner at PRADA Fall-Winter 2023-2024 Runway during Milan Fashion Week on February 2023 - Milan; Italy 23/02/2023

Foto: Ik Aldama

Kompanija koju vodi Patrizio Bertelli, suprug Miuccie Prade, dokazuje da tržište luksuza raste čak i u nesigurnim vremenima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, objavili su da je prodaja u prvom kvartalu ove godine dosegnula 1,06 milijardi eura, što je povećanje od 22% u odnosu na 876 milijuna eura u istom razdoblju 2022. Veleprodajna prodaja porasla je 9% na 91 milijun eura, a prihod od licenciranja porastao je 52% na 21 milijun eura, zahvaljujući naočalama i parfemima.

Milan Fashion Week Autumn/Winter 2020

Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Prada je prvi put ostvarila tromjesečnu prodaju veću od milijardu eura, pridruživši se tako LVMH-u, Hermèsu i Tod’s Group.

Ovo je još jedan pokazatelj da luksuzni brendovi posluju sve bolje, unatoč usporavanju na nekim tržištima. Sada posao cvate zahvaljujući ponovnom otvaranju Kine nakon ukidanja zatvaranja zbog pandemije.

Milan Fashion Week Autumn/Winter 2020

Foto: ALESSANDRO GAROFALO

Andrea Guerra, izvršni direktor Prada grupe, naglasio je da je oporavak u Kini solidan, s prihodima većim od 22% i maloprodajom od 360 milijuna eura u azijsko-pacifičkoj regiji.

Prihodi u Europi porasli su 26% na 259 milijuna eura zahvaljujući turizmu i lokalnoj potrošnji, dok je rast u Americi oko 10% odnosno 174 milijuna eura.

Amerikanci drže korak, ali nisu tako dinamični kao što su bili prije. Japan se također pokazao kao rastuće tržište, s rastom od 44% na 113 milijuna eura, zahvaljujući nedavnim ulaganjima grupe u maloprodajnu mrežu, čvrstoj domaćoj potražnji i povećanom turizmu.

Reuters/Pixsell

Foto: Reuters/Pixsell

Bliski istok također je porastao za 20% na 47 milijuna eura, iako uz određeno usporavanje u odnosu na prethodni kvartal, piše nss.

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...