Prekinuli potragu za hrvatskim pomorcem: ‘U moru koje je 15°C moguće je preživjeti tek 26 sati’

Prekinuta je potraga za nestalim pomorcem iz Hrvatske. Potragu je prekinuo Centar za traganje i spašavanje u Vladivostoku koji je rukovodio potragom za nestalim pomorcem. Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih te činjenicom da je u takvim uvjetima mogućnost preživljavanja oko 26 sati, potraga je prekinuta, kazala je Sanja Putica iz Atlanske plovidbe. 

Podsjećamo, Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade broda ‘Miho Pracat’ u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.

Brod koji je bio na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage. Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod pretražen, a nestali član posade broda ‘Miho Pracat’ nije pronađen na brodu.

Uz njihov brod, u potragu su bili uključeni zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...